Guionistes
Mèdia 08/05/2023

HBO deixa sense contracte el seu creador més icònic, David Simon, per la vaga

Autor de sèries com 'The wire', 'Treme' o 'We own this city'

À.G.
2 min
La HBO es queda ‘La conjura contra América’ de David Simon

BarcelonaLa vaga de guionistes no només afecta la tropa: també les vaques sagrades estan patint les conseqüències de l'aturada forçada per aquest col·lectiu. Diversos estudis han estat enviant cartes de suspensió de contracte a aquells escriptors que han secundat les protestes i han prestat el seu suport públic als professionals menys reconeguts, que malden per l'establiment d'unes retribucions mínimes a tot el sector. Entre els noms que han revelat haver rebut una d'aquestes comunicacions hi ha David Simon, el més prestigiós creador de HBO, amb sèries com The Wire, Treme, We own this city o La conjura contra América en el seu haver.

"El dia en què HBO ha decidit suspendre'm el contracte, després de 25 anys escrivint per a ells, jo estava fent el que és correcte", escrivia el guionista, mostrant que s'havia unit a un dels múltiples piquets que s'han congregat durant la jornada a les portes dels estudis. De fet, hores abans havia anunciat que, com que no sabia de cap protesta a Baltimore, on viu, estava disposat a fer uns quants centenars de quilòmetres per poder estendre la seva solidaritat.

A un usuari que li preguntava sobre si aquesta suspensió tenia a veure amb la vaga o bé era conseqüència de les negociacions en marxa entre HBO i Warner Bros sobre el futur del canal, Simon li responia: "Resposta a la vaga. I gens inesperada". Diversos guionistes, que lluïen emblemes de suport al sindicat WGA, li han donat les gràcies per posar-se al seu costat. En un missatge posterior, l'icònic creador de sèries pronosticava que si els sindicats "aconseguien fer pinya i mantenir-se units durant aquest cicle de vaga, aquesta indústria a prova de recessions, profitosa i massa avariciosa podria ser transformada".

stats