Mèdia 02/04/2015

La Guàrdia Civil utilitza a Twitter un cartell fals sobre la violència domèstica i triga 18 hores a retirar-lo

Allau de crítiques després que el cos policial hagi trigat tanta estona a retirar la piulada i a demanar disculpes

Ara / Agències
2 min

Barcelona / MadridLa Guàrdia Civil ha retirat aquest migdia de dijous una piulada polèmica que va difondre ahir a través del seu compte oficial de Twitter en què apel·lava a la tolerància zero contra la violència d'homes i dones, i ha demanat disculpes per utilitzar de forma errònia un cartell fals que circulava per internet contra la violència domèstica. Les disculpes han arribat 18 hores després de cometre l'error, un fet que ha generat una allau de crítiques a la xarxa.

En la piulada que el cos policial va publicar ahir a la tarda (17.30 h) es podia llegir: "Tolerància zero al maltractament en totes les seves formes i variants. Denuncia, no portis la processó per dins". El missatge anava acompanyat de dues fotografies, una d'un home i una altra d'una dona. A la primera fotografia hi havia un missatge sobreimprès en què es podia llegir "quan maltractes una dona, deixes de ser un home", mentre que en la segona es veia el lema invers damunt la imatge d'una noia. Les dues fotografies eren aparentment iguals, però la segona –la de la noia– tenia un calc dels logotips del govern espanyol en què es podia llegir: "Govern d'Hispanolàndia. Ministeri de la Veritat".

La piulada amb les dues imatges, que el cos policial ha retirat, es pot trobar fàcilment a la xarxa, ja que nombrosos usuaris en van fer una captura de pantalla.

Piulada errònia de la Guàrdia Civil sobre la violència domèstica

Les disculpes han arribat aquest migdia a través d'un nou tuit: "Demanem disculpes per l'ús erroni d'un 'fake' en el tuit contra la violència domèstica. No volíem equiparar, només animar a denunciar-la".

La secretària d'Igualtat del PSOE, Carmen Montón, en declaracions a Efe, ha qualificat aquest tuit de "molt greu" pel missatge que ha llançat i pel fet de "qüestionar la violència de gènere i utilitzar un to frívol amb cartells que no són oficials".

Els socialistes ja han avançat que demanaran responsabilitats polítiques al Congrés i reclamaran la compareixença del ministre de l'Interior i del director de la Guàrdia Civil perquè informi sobre els protocols que segueixen per actuar contra la violència.

stats