Retorn

El 'Grand Prix del verano' tornarà a La 1 però la 'vaquilla' serà humana

La televisió pública ha presentat la nova temporada del programa, que encara no té data d'estrena

2 min
Els presentadors d''El Grand Prix'

BarcelonaDesprés d'anys en què els fans demanaven el seu retorn, La 1 ha claudicat i aquest estiu recuperarà El Grand Prix del verano, l'espai que es va fer popular entre el 1995 i el 2005 fent que dos pobles competissin entre ells. En la seva versió original, una de les proves més famoses era aquella en què els representants de cada poble havien de fugir d'una vaquilla, un repte que actualment, amb l'auge del moviment animalista i la prohibició de les corrides de toros en alguns indrets, no seria políticament correcte per a la televisió pública. La 1, per poder mantenir l'animal com a símbol del programa, l'ha transformat en una mascota a l'estil de la NBA dels Estats Units (és a dir, una persona amagada sota una gran disfressa).

La vaquilla mascota no només animarà el programa sinó que també participarà activament en les proves. Els alcaldes dels pobles la podran treure a passejar quan decideixin utilitzar el comodí, una eina que podran fer servir per posar traves als contrincants. En aquests casos, la funció de la mascota serà bàsicament molestar els concursants.

La 'vaquilla'

Deixant de banda aquesta modificació, el programa mantindrà part de l'essència que el va fer popular. El presentador tornarà a ser Ramón García, que avui confessava sentir-se emocionat pel retorn. "Són molts anys. El programa ha canviat poc i jo segueixo tenint la mateixa il·lusió o més. Això és un repte. Entrar aquí i veure això… es respira Grand Prix. Hem de fer el mateix: un equilibri entre el record que la gent té del Grand Prix i el que espera la gent d'ara. És molt bonic aconseguir això i traspassar-ho a les noves generacions", ha assegurat. En aquesta nova etapa García estarà acompanyat per la streamer i creadora de continguts catalana Cristinini, que forma part de l'entorn d'Ibai Llanos, i l'actriu Michelle Calvó. Mentre que la primera retransmetrà els jocs des d'una cabina, la segona serà l'enllaç amb els alcaldes i padrins dels pobles concursants.

El format manté algunes de les seves proves clàssiques i n'incorpora de noves, com ara una gimcana aèria que tindrà lloc damunt una piscina o una plataforma giratòria. La 1 encara no ha anunciat la data d'estrena, però sí que ha avançat els pobles que hi concursaran, un d'ells català, Cervelló.

stats