Internalització
Mèdia 02/11/2022

El Govern no aclareix si hi haurà oposicions per accedir a IB3

Garrido atribueix aquesta decisió a la negociació col·lectiva amb el futur comitè d'empresa que es constituirà pel febrer

ARA Balears
1 min
IB3

PalmaEl Govern no aclareix si hi ha haurà un procés d'oposicions perquè futurs treballadors accedeixin a la ràdiotelevisió pública IB3. La consellera de Funció Pública, Mercedes Garrido, atribueix aquesta decisió a la negociació col·lectiva amb el futur comitè d'empresa, que es constituirà el mes de febrer. En aquest nou comitè s'hi integraran els representants dels treballadors de l'ens públic i els representants dels treballadors de les empreses concessionàries, que a partit de dia 1 de febrer ja hauran estat internalitzats.

Aquesta és la resposta que Garrido ha donat en la sessió de control del Govern al Parlament al diputat Toni Fuster (PP), en demanar-li pel procés d'internalització que afecta IB3. En concret, el diputat popular ha preguntat si hi haurà oposicions, com i quan seran aquestes oposicions, si s'hi podran presentar únicament els treballadors que ara fan feina a les empreses concessionàries o qualsevol professional, si s'exigirà la titulació de Periodisme, i quins requisits lingüístics s'exigiran.

Fites marcades

Garrido s'ha limitat a contestar que el procés d'internalització marxa segons "les fites marcades". La consellera ha afegit que s'ha constituït una comissió informativa amb els delegats dels cinc comitès d'empresa, en què els representants els poden fer arribar les preguntes dels treballadors. Garrido també ha informat que s'han iniciat els tràmits de nou vehicles per a l'ens, i que s'ha encarregat un informe sobre qüestions laborals.

Toni Fuster ha acusat el govern de "jugar amb les expectatives dels treballadors d'IB3 i d'aquells altres professionals que ho volen ser". El diputat popular també acusa el Govern "de fer servir IB3 per fer campanya contra el Partit Popular". "Darrerament, mostren massa el llautó amb determinats continguts", ha dit Fuster.

stats