Llibertat d'expressió
Mèdia 13/03/2023

Gary Lineker tornarà el proper dissabte a 'Match of the Day'

La BBC anuncia una revisió de les normes d'ús de les xarxes socials, especialment centrada en els col·laboradors i 'freelancers'

2 min
01. Gary Lineker ahir sortint de casa a Londres. 02. Una captura del programa emès en lloc de Match of the Day.

LondresAcord de compromís de la BBC amb un Gary Lineker que no té cap mena d'intenció de callar. La corporació acaba d'anunciar aquest dilluns que l'ex davanter centre de la selecció anglesa i del FC Barcelona tornarà a presentar el programa resum de la Premier, Match of the Day, el proper dissabte, després d'un cap de setmana caòtic, en què la programació esportiva de la cadena s'ha vist interrompuda, tant en la ràdio com en la televisió, en protesta per la suspensió a què se'l va sotmetre, arran d'una piulada contra la política migratòria del govern conservador. La BBC, a més, es compromet a revisar les normes d'us de les xarxes socials per al seu personal, espcialment els col·laboradors externs i freelancers. En un comunicat, Lineker assegura: "M'alegro que hàgim trobat un camí a seguir. Dono suport a aquesta revisió i estic desitjant tornar a les emissions".

En un fil de piulades, Lineker agraeix la solidaritat dels companys i demostra que no pensa recular davant la pressió a què l'han sotmès per les seves opinions polítiques. Perquè específicament diu, entre altres coses: "Una última reflexió: per molt difícils que hagin estat els últims dies, simplement no es pot comparar amb haver de fugir de la persecució o la guerra de casa teva per buscar refugi en una terra llunyana. És commovedor haver vist l'empatia cap a la seva situació de tants de vosaltres. Continuem sent un país de gent predominantment tolerant, acollidora i generosa".

Per la seva banda, en el comunicat de la corporació, el director general, Tim Davie, s'excusa pels transtorns ocasionats a l'audiència, i també admet que hi ha una "confusió potencial causada per les àrees grises de la guia de mitjans socials de la BBC que es va introduir el 2020". El director general, ex candidat pels conservadors a les eleccions locals, assegura que "la BBC té un compromís amb la imparcialitat en els seus estatuts i un compromís amb la llibertat d'expressió". Fins ara però, a la vista dels fets, havia permès la llibertat d'expressió dels periodistes i col·laboradors de la dreta, favorables al govern, però no pas d'aquells contraris. Properament la cadena anunciarà qui és l'encarregat de la revisió de les normes.

Sobre la delicada situació del president del comitè de govern, Richard Sharp, que va ajudar a facilitar un crèdit al primer ministre, Boris Johnson, setmanes abans que fos nomenat el 2021, i que és donant del Partit Conservador, no s'ha fet cap comentari. Sharp va ocultar aquesta informació al comitè parlamentari que el va qüestionar abans d'assumir el càrrec.

,

stats