Xarxes

Elon Musk suggereix que X serà de pagament per a tothom

L'anunci s'ha fet durant una conversa retransmesa entre l'empresari i el primer ministre israelià Benjamin Netanyahu

2 min
Netanyahu i Musk, durant la conversa

BarcelonaNou cop de timó a l’antic Twitter. El propietari de X, Elon Musk, ha revelat que aquesta xarxa social es planteja imposar un mur de pagament per a tots els usuaris. Ho ha insinuat en una conversa retransmesa en streaming entre ell i el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu. “La raó principal per la qual passarem a cobrar una petita quantitat mensual per l’ús del sistema X és que és l’única manera que se m’acut per combatre els grans exèrcits de bots”, declarava l’empresari.

Segons el seu raonament, com que un bot costa la fracció d’un cèntim, si es fa pagar una petita quantitat aleshores el seu cost deixa de ser efectiu i, per tant, n’hi deixarà d’haver. Més enllà d’aquesta motivació declarada, s’ha de recordar que Musk va pagar 44.000 milions de dòlars per comprar Twitter i que no ha estat capaç de fer-lo entrar en beneficis. En els últims mesos s’han succeït diverses mesures dirigides a compensar la important patacada publicitària patida aquest 2023, de l’ordre del 50%, que ha deixat tocada i gairebé enfonsada la que fins ara era la principal línia d’entrada de diners a X.

A banda de llançar aquest globus sonda, que la companyia no ha confirmat oficialment, la trobada amb Netanyahu també li ha servit a Musk per blindar-se de les crítiques recents que acusen l’empresa de ser negligent a l’hora de perseguir l’antisemitisme en aquesta xarxa social. Musk va assegurar que es querellaria contra el grup ADL per aquesta acusació. L’emprenedor va afirmar davant el mandatari israelià que ell estava en contra de l’antisemitisme. Netanyahu va admetre que l’equilibri entre llibertat d’expressió i moderació de contingut era un repte, però va instar-lo a trobar l’equilibri adequat. “Espero que, en els límits de la primera esmena de la Constitució, sàpiga trobar la manera d'aturar no només l’antisemitisme sinó qualsevol odi col·lectiu a grups com el que representa l’antisemitisme. Sé que està compromès amb això”.  

stats