Mèdia 10/03/2016

David Fernàndez a Francesc Homs: "El repartiment de les direccions de TV3 i Catalunya Ràdio és un acord entre ERC i CDC"

L'exdiputat de la CUP i el cap de files de Democràcia i Llibertat a Madrid, cara a cara a 'El matí de Catalunya Ràdio'

Albert Castellví
2 min
Francesc Homs i David Fernàndez als estudis de Catalunya Ràdio

BarcelonaL'exdiputat de la CUP David Fernàndez i el diputat de Democràcia i Llibertat Francesc Homs han protagonitzat aquest dimarts un cara a cara a 'El matí de Catalunya Ràdio' en què han debatut sobre els mitjans de comunicació públics catalans. La trobada es va pactar després d'una discussió que tots dos van mantenir fa uns dies a Twitter al voltant del nomenament de càrrecs directius de TV3 i Catalunya Ràdio.

A l'inici del debat, Fernàndez ha assegurat que "el repartiment de les direccions de TV3 i Catalunya Ràdio i dels caps d'informatius és un acord estricte entre Esquerra Republicana i Convergència Democràtica a dit", i que a més aquest punt va formar part de les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP de cara a la investidura del nou president de la Generalitat, a les quals ell va participar. "En les negociacions això se'ns ha traslladat a nosaltres", va assegurat.

Homs, però, ha negat "categòricament" que les dues formacions pactessin cap repartiment de càrrecs. "Si algun ximple ha situat les coses en aquests termes s'equivoca", ha etzibat, i ha reflexionat: "Ni el director de Catalunya Ràdio ni el de TV3 no haurien acceptat mai el càrrec si això fos una cosa de partits". Segons ell, "els fets" han "desmentit" totes les "teories" que s'havien formulat a l'entorn d'aquests nomenaments, ja que les persones escollides per dirigir els mitjans públics i els seus informatius s'han escollit per "criteris professionals".

Homs ha recordat també que, com a conseller de la Presidència –un càrrec que va ocupar durant l'anterior legislatura– va impulsar una llei que havia d'afavorir la "desgovernamentalització" de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), fent que el seu pressupost ja no depengués del seu departament, sinó directament del Parlament. "La meva frustració és que no me'n vaig sortir i aquesta llei no es va aprovar", ha lamentat.

Per la seva banda, Fernàndez ha admès que "el sistema de mitjans públics catalans és el més plural del nostre entorn", però ha alertat: "Que el mal dels altres no sigui el nostre consol". I en aquest sentit, ha assenyalat que "tota la premsa ha publicat que hi havia aquests acords creuats" per repartir-se els càrrecs entre CDC i ERC, i que des dels partits ningú no ho havia "desmentit". "Si estem fent un país nou, em sap greu que el present s'assembli al passat, i no al futur".

Fernàndez i Homs també han debatut sobre la figura del president de la CCMA, Brauli Duart, a qui l'exdiputat de la CUP ha acusat d'haver "provocat la major crisi interna a TV3". Homs, però, ha subratllat que, quan va ser nomenat, el març del 2012, va generar "consens", ja que va aconseguir el vot favorable de 106 dels 135 diputats del Parlament.

stats