Tecnologia

Per quant es van comprar les altres xarxes socials?

LinkedIn es va adquirir per més diners que WhatApp o Instagram

2 min
Les aplicacions Instagram, WhatsApp i Facebook han deixat de funcionar

BarcelonaAquest dilluns saltava la notícia que Elon Musk, el fundador de Tesla i l'home més ric del món, havia arribat a un acord amb la cúpula de Twitter per comprar la xarxa social per la quantitat de 44.000 milions de dòlars. Són diverses les plataformes socials que en els últims anys han canviat de propietaris. ¿Però per quina quantitat es van comprar?

LinkedIn

Microsoft va tancar la compra de la xarxa social per a ús professional LinkedIn el desembre del 2016. Ho va fer per 26.200 milions de dòlars i després que la Comissió Europea donés el vistiplau a l'adquisició. "Avui és un gran dia que porto esperant des de juny perquè hem tancat l'acord per comprar LinkedIn i començar un nou camí junts", va assegurar en el seu moment el conseller delegat de Microsoft, Satya Nadella, en un missatge publicat a LinkedIn.

WhatsApp

El 2014 era la companyia Facebook la que comprava la xarxa social WhatsApp. L'adquisició va costar 21.800 milions de dòlars, prop de 3.000 milions més dels previstos inicialment a causa de l'increment de valor de les accions de la plataforma en els últims mesos abans de la compra. El fundador de WhatsApp, Jan Koum, va rebre uns 2.000 milions de dòlars en accions.

YouTube

El gegant d'internet Google va ser qui va comprar la plataforma de vídeos YouTube l'any 2006. Va pagar 1.650 milions de dòlars. En aquell moment va ser l'adquisició més cara de la història de Google i es va gestar segons va reconèixer el cofundador de YouTube, Steve Chen, amb només 72 hores.

Tumblr

La plataforma de blogs creada per David Karp, Tumblr, va ser adquirida per Yahoo! per 1.100 milions de dòlars el 2013. Sis anys més tard, però, va canviar de mans i ara és d'Automattic, el propietari de WordPress.

Instagram

De nou la companyia de Mark Zuckerberg, Facebook, va ser la que va comprar Instagram el 2012 per 1.000 milions de dòlars. El mateix Zuckerberg va publicar un missatge en el seu perfil oficial de Facebook en què confirmava la compra i el seu compromís per "construir i ampliar Instagram de manera independent". "Intentarem aprendre de l'experiència d'Instagram per incloure característiques similars a altres dels nostres productes", va dir.

stats