Plataformes

Cinc sèries i minisèries de terror que et faran fer un bot del sofà

Plataformes com Netflix, Movistar+ i AppleTV+ ofereixen un extens catàleg de ficcions de por

3 min
'Estamos muertos' és la sèrie de zombis que ha triomfat a Netflix

BarcelonaPotser sou més de Castanyada, però us agraden les sèries de terror. O potser sou dels que heu optat per rendir-vos a la invasió ianqui i acceptar el Castaween. Sigui quin sigui el vostre cas, hi ha una realitat de la qual és difícil escapar-se: les plataformes fa anys que estan plenes de sèries i minisèries de terror que ens fan cridar i fer un bot del sofà. Fem un repàs d'estrenes i noves temporades de ficcions de por que han arribat recentment als serveis de streaming.

1.
'Evil'

Temporada 4 / SyFy (Movistar+)

Els protagonistes d''Evil'

El matrimoni format per Robert i Michelle King, creadors de The good wife i The good fight, no saben què són els límits i això es nota a Evil, la seva incursió en el terror paranormal amb (molts) tocs d'humor. La protagonista d'aquesta sèrie, que tot just està emetent els capítols de la seva tercera temporada, és la Kristen (Katja Herbers), una psicòloga forense que comença a treballar amb un atractiu mossèn que es dedica a investigar suposats miracles i dimonis. Tot i que en un principi és escèptica, a poc a poc entrarà en una espiral de paranoia en què les presències demoníaques no li semblen tan estranyes. En els nous episodis, una de les obsessions serà descobrir què se n'ha fet de l'últim òvul que tenia congelat en una clínica de la fertilitat i que ha desaparegut. Com és habitual en els King, les seves terrorífiques històries sempre serveixen de metàfora dels Estats Units més reaccionaris.

2.
'American Horror Stories'

Temporada 2 / Disney+

Alicia Silverstone és la protagonista del darrer capítol de la nova temporada

Ryan Murphy està fent mèrits per ser considerat el creador televisiu que més treballa de Hollywood. Aquest any ha rebentat les dades de visionats de Netflix amb Dahmer, una sèrie que perfectament podria aparèixer en aquest llistat, i ha estrenat la segona temporada d'American Horror Stories, spin-off d'una de les seves franquícies més populars, American Horror Story. A diferència del que passava a la sèrie mare, aquest nou projecte s'estructura en episodis independents de terror. Així, la nova entrega arrenca amb un capítol sobre un fabricant de nines que segresta la Coby, una noia a la qual vol convertir en una de les seves creacions. Evidentment, aquest home maníac ha posat en pràctica el pla en més d'una ocasió: la seva víctima es trobarà amb moltes altres dones que, com ella, estan atrapades en una particular casa de nines. L'últim episodi està protagonitzat per Alicia Silverstone, estrella dels 90 que va fer pel·lícules com Fuera de onda i que aquí interpreta una mare obsessionada per recuperar el cadàver del seu fill del fons d'un llac.

3.
'Estamos muertos'

Estrena / Netflix

Una escena de 'Estamos muertos'

Les sèries coreanes no s'acaben amb El juego del calamar. L'audiovisual del país asiàtic té ficcions televisives a cabassos, algunes tan terrorífiques i inquietants com el gran èxit de Netflix. De fet, a principis del 2022 el mateix servei de streaming va estrenar Estamos muertos, una sèrie de terror que en pocs dies es va convertir en un dels continguts més vistos de la plataforma, i que va ser el segon drama coreà a aconseguir ocupar el número u del rànquing de sèries del servei de streaming. Estamos muertos s'ambienta en un institut que s'omple de zombis després d'un experiment científic fallit. Els estudiants del centre hauran de lluitar per sobreviure sense aigua ni menjar i hauran de plantar cara als zombis amb tots els elements que tinguin a l'abast.

4.
'Servant'

Temporada 3 / AppleTV+

Lauren Ambrose

Tot i les crítiques que ha rebut els últims anys, M. Night Shyamalan continua sent un nom respectat quan es tracta de terror i històries paranormals. La seva sèrie per a AppleTV+ explica la història d'una parella, la Dorothy (Lauren Ambrose) i el Sean (Toby Kebbel), que intenten superar la mort del seu fill acabat de néixer, el Jericho. La Dorothy no accepta la desaparició del nen i, per això, té un nino, al qual tracta com si fos el seu bebè, que teòricament l'ha d'ajudar a passar el dol. L'ambient encara s'enrareix més quan la parella contracta la Leanne (Nell Tiger Free), una mainadera que s'ha de fer càrrec del fals nadó. Totes les temporades, també la tercera, que s'ha estrenat aquest any, concentren la seva acció dins la casa de la família.

5.
'El club de la medianoche'

Estrena / Netflix

'El club de medianoche'

Algunes de les sèries de terror més celebrades dels darrers anys han sortit de la ment de Mike Flanagan. El creador nord-americà, que té entre els seus fans Stephen King, ha fet per a Netflix ficcions com ara La maldición de Hill House o Misa de medianoche i tot just acaba d'estrenar El club de la medianoche, una altra història de terror. La sèrie és una adaptació del llibre juvenil homònim de Christopher Pike sobre un grup de nois i noies afectats per malalties terminals que cada nit es reuneixen per explicar-se històries de por. Aquest no és l'últim projecte que Flanagan farà per a Netflix: està preparant una adaptació d'un gran clàssic del terror, La caiguda de la Casa Usher, d'Edgar Allan Poe.

stats