Chris Noth, de 'Sexe a Nova York', acusat d'agressió sexual per dues dones

La primera agressió hauria tingut lloc el 2004 i la segona el 2015

4 min
Chris North, en una imatge d'arxiu de la 71a edició dels Globus d'Or

BarcelonaL'actor Chris Noth, conegut per haver interpretat Big a Sexe a Nova York i Peter Florrick a The good wife, ha estat acusat d'agressió sexual per dues dones, segons avança la revista The Hollywood Reporter. La publicació recull el testimoni de totes dues, a les quals presenta amb els pseudònims de Zoe, de 40 anys, i Lily, que actualment en té 30. Les dues denunciants, que no es coneixen entre elles i que van contactar per separat amb la revista, asseguren que les promocions de la seqüela de Sexe a Nova York, And just like that, en la qual participa Noth, han fet ressorgir les experiències traumàtiques que van viure amb l'actor l'any 2004 i l'any 2015, respectivament.

Segons The Hollywood Reporter, la Lily, que actualment és periodista, va contactar amb la revista aquest agost, mentre que la Zoe es va comunicar amb la publicació a l'octubre. Segons el relat d'aquesta última, va conèixer Noth quan ella tenia 24 anys i va entrar a treballar en una empresa de Los Angeles amb la qual l'actor tenia negocis. "Passava per la meva taula i flirtejava amb mi. D'alguna manera va aconseguir el meu número a través del directori de l'empresa i em deixava missatges", explica la dona, que especifica que en aquell moment Noth tenia 49 anys. Durant una estada de Noth a Los Angeles, l'actor la va convidar al seu apartament, situat al mateix edifici on vivia una amiga de la denunciant, per passar un dia a la piscina. Ella va acceptar i hi va anar acompanyada d'una amiga que estava de visita. En un moment del dia, quan ella estava a la piscina, li va deixar un llibre i ell va tornar a l'apartament. Quan la Zoe va anar a l'apartament per tornar-li el llibre, ell li va fer un petó que ella no va rebutjar. Tot i així, després del petó, ella li va dir que volia tornar a la piscina amb la seva amiga. En aquell moment, Noth la va acostar cap a ell, la va dur al llit, la va despullar i la va violar agafant-la per darrere. "Em feia mal i li vaig dir «Para», però no va parar. Llavors li vaig dir: «Podries almenys fer servir un preservatiu?» I ell es va posar a riure", explica.

La denunciant assegura que, quan Noth la va deixar, es va adonar que tenia la samarreta tacada de sang. Llavors va fugir a l'apartament de la seva amiga, on l'esperava l'altra amiga amb la qual havia anat a la piscina. "Vaig entrar i vaig anar directa al lavabo per treure'm la sang de la samarreta. Elles volien saber què havia passat. I jo vaig dir «Vull marxar a casa»", explica la dona. The Hollywood Reporter recull el testimoni de l'amiga que va acompanyar la denunciant a la piscina de Noth, que explica que després que no li volgués explicar què havia passat, la va acabar portant a l'hospital. Un cop allà, la Zoe va denunciar que havia estat violada, però no va voler dir el nom del culpable perquè tenia por de perdre la feina.

Segon cas

La segona denunciant, Lily, assegura que va conèixer Noth quan ella tenia 25 anys i ell 60. Ella treballava de cambrera a la zona vip d'un club de Nova York que ja ha tancat, i va ser allà on l'actor, que llavors estava casat, li hauria demanat el telèfon. "Estava al·lucinant. Pensava «Big m'ha convidat a sopar», explica la dona, que reconeix que com a fan de Sexe a Nova York estava enlluernada per la proposta.

L'actor i la dona es van trobar en un restaurant per sopar i posteriorment van anar a l'apartament de Noth. Ella assegura que en cap moment va pensar que tindrien relacions sexuals. "Vaig pensar «Beurem whisky i parlarem de la seva carrera». Sona estúpid", diu. "L'apartament era un lloc meravellós. Vam estar escoltant música, mirant la seva col·lecció de llibres d'art i moda. Intentava enrotllar-se amb mi, però jo l'entretenia perquè no ho fes. Ell és gran i se'l veia gran. Ell ho intentava i ho intentava i jo hauria d'haver estat més taxativa i marxar. El següent que recordo és que es va abaixar els pantalons davant meu", recorda. La denunciant explica que llavors li va ficar el penis a la boca.

La denunciant assegura que el següent que recorda és l'actor penetrant-la i ella plorant. En el reportatge, The Hollywood Reporter assegura haver tingut accés a missatges de text que Noth va enviar a la denunciant en què l'actor minimitza els incidents i li diu que ell s'ho va passar molt bé però que no està segur de com s'havia sentit ella. L'actor es va seguir comunicant amb ella fins que la denunciant va deixar de respondre als seus missatges.

Noth ha respost a les acusacions amb un comunicat en el qual assegura que són falses. "Les trobades van ser consentides. És difícil no preguntar-se per què aquestes històries surten ara. No sé per què han aparegut ara, però hi ha una cosa que sí que sé: jo no vaig assaltar aquestes dones", afirma l'actor. Noth deixa entreveure que les acusacions s'han fet públiques ara aprofitant que el seu nom torna a ser popular per la seva participació a And just like that, en què el seu personatge, Big, té una importància cabdal.

stats