Televisió
Mèdia 21/06/2022

Un capítol censurat de 'Barri Sèsam' reapareix a internet

Emès originalment el 1976, va ser tret de circulació per fer massa por

ARA
1 min
L'aparició de la bruixa de l'oest d''El màgic d'Oz' va fer que el capítol fos censurat

BarcelonaAl llarg de la seva longeva trajectòria el programa infantil Barri Sèsam ha viscut èxits però també situacions de censura. L'any 1976 un dels seus episodis va ser retirat perquè es va considerar que tenia un contingut massa fosc per al seu públic infantil. Ara, 46 anys després, el capítol ha ressorgit gràcies a un internauta anònim que l'ha pujat al canal R/lostmedia de Reddit.

El capítol, de la setena temporada del programa, es va emetre originalment el 10 de febrer del 1976 a la PBS. En l'episodi hi apareixia l'actriu Margaret Hamilton interpretant la bruixa dolenta de l'oest d'El màgic d'Oz, la pel·lícula de Victor Fleming que adaptava l'obra de L. Frank Baum. Segons A.V. Club, el capítol no es va tornar a emetre per televisió perquè molts pares el van considerar "massa aterridor". Des de llavors, s'havia mantingut arxivat a la Biblioteca del Congrés dels Estats Units. Ara ha ressorgit després que algú l'hagi pujat a internet.

En el capítol, la bruixa arribava a Barri Sèsam buscant la seva escombra màgica. Allà es troba amb el David, personatge interpretat per Northern Calloway, que ha localitzat l'escombra però es nega a tornar-la a la bruixa, que decidirà atemorir-lo durant tot l'episodi. El capítol de Barri Sèsam tenia com a objectiu ensenyar als nens a enfrontar-se a les seves pors, però molts pares van considerar que era un episodi contraproduent perquè la bruixa els atemoria.

stats