Mèdia 20/05/2016

'Joc de trons' arriba al Registre Civil: 23 nenes espanyoles es diuen Daenerys i 124 es diuen Arya

Girona és la província on el nom d'Arya és més posat en relació amb el total de la població

Ara
1 min
Emilia Clarke interpreta Daenerys Targaryen a 'Joc de trons'

BarcelonaEl gran interès que ha despertat a Espanya la sèrie 'Joc de trons' es comença a notar ja al Registre Civil. Segons les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), fetes públiques aquest dijous, a l'Estat hi ha 23 nenes que es diuen Daenerys –com Daenerys Targaryen– i 124 que es diuen Arya (com Arya Stark).

En tots els casos, es tracta de persones nascudes a partir de l'any 2010, és a dir, coincidint amb el període d'emissió de la sèrie, que es va estrenar el 2011. De fet, l'edat mitjana de les Daenerys és d'1,9 anys, i la de les Arya d'1,5.

En aquest segon cas, l'INE ofereix també una distribució territorial del nom –en el de Daenerys no passa perquè la freqüència és massa baixa–. Això permet observar que la província espanyola on més nenes es diuen Arya és Madrid, amb 28, seguida de Barcelona, on n'hi ha 19.

En proporció a la població total, però, el primer lloc de tot l'Estat l'ocupa la demarcació de Girona: només hi ha cinc persones que tinguin aquest nom, però això suposa una ràtio de 0,021 per cada mil dones, més de quatre vegades la mitjana estatal, que és de 0,005 per mil. El segon lloc d'aquest rànquing l'ocupen les Balears, on hi ha sis nenes que es diuen Arya, és a dir, 0,018 dones de cada mil.

stats