Televisió

Així serà 'Eufòria 3': els nous concursants, els nous membres del jurat i els canvis en la mecànica

Alfred García i Albert Sala, fins ara coreògraf del programa, assumeixen el rol de jutges

3 min
Les finalistes d''Eufòria'

BarcelonaEufòria, el talent show de TV3, arriba a la seva tercera temporada, tradicionalment una de les més difícils d'aquest tipus de format pel repte que suposa mantenir l'interès dels seguidors. El programa ja ha emès els dos especials dels càstings, però la prova de foc és la primera gala, que s'emet aquest divendres a TV3 i ja mostrarà algunes de les novetats d'aquesta temporada. Hi ha una constant que no variarà: Marta Torné i Miki Núñez tornaran a ser la parella de presentadors.

Qui són els nous membres del jurat?

Els tres membres del jurat d''Eufòria'.

Un dels elements del programa que han patit canvis més evidents és el jurat, sempre format per tres membres. Aquest any hi ha renovació de noms. En surten Elena Gadel i Lildami i hi entren Albert Sala i Alfred García. El primer és un vell conegut d'Eufòria, ja que en les dues anteriors edicions va ser el coreògraf del programa. El seu vestuari extravagant i el seu discurs barrejant català i anglès no van passar desapercebuts. Està per veure si els seus looks seguiran sorprenent ara que seurà a la taula del jurat. Pel que fa a Alfred García, el del Prat de Llobregat sap perfectament què se sent quan s'és valorat per un jurat, ja que va ser concursant d'OT2017, on va quedar en quarta posició, i de La Voz, on cap coach el va triar. A més d'haver anat a Eurovisió –tot i que amb poc èxit–, ha publicat dos àlbums, 1016 i 1997. El cantant debuta en un programa de TV3 després d'haver passat per Tu cara me suena, d'Antena 3.

L'únic membre del jurat que repeteix és Carol Rovira, l'actriu que en la primera temporada va ser la coach d'interpretació dels eufòrics i que l'any passat ja va assumir el rol de jutge.

Els nous professors

Alfons Nieto i Natalia Palomares.

La reformulació del jurat ha fet que també hi hagi novetats en el claustre de professors d'Eufòria. Albert Sala ja no s'encarrega de les coreografies i aquesta responsabilitat ara recau en Natalia Palomares, que va participar a Eufòria Street Dance i ha col·laborat amb artistes com Rosalía, Shakira i Luis Fonsi. A més, ha creat coreografies per a Eurovisió i ha fet publicitat per a marques com Nike o Pepsi.

L'altra incorporació és Alfons Nieto, que serà el preparador d'interpretació, feina que l'any passat va fer Paula Malia. El nou professor es va formar a l'Institut del Teatre i ha treballat en produccions d'Oriol Broggi i Paco Mir, entre d'altres.

L'equip de preparadors es completa amb els ja veterans Daniel Anglès, Jordi Cubino i Clara Luna.

La nova dinàmica del concurs

Una altra de les novetats importants són les modificacions que s'han introduït en la dinàmica del concurs. En aquesta edició, el nombre de persones que el jurat podrà enviar a la zona de perill serà indeterminat. Després de cada bloc de quatre actuacions, els membres del jurat valoraran i podran enviar a la zona de perill una, dues, tres o quatre persones o bé salvar-les totes. D'altra banda, els membres del VAR musical –Jordi Cubino i Clara Luna– també els podran enviar a la zona de perill després de fixar-se en les segones veus.

Com és habitual, Daniel Anglès i la resta de coaches podran salvar els concursants de la zona de perill.

Qui són els 16 nous concursants?

Durant l'emissió dels càstings, els fans d'Eufòria ja han pogut conèixer bona part dels setze concursants que divendres apareixeran a l'escenari del programa. Els perfils són molt diversos, des d'un locutor de ràdio fins a una infermera, passant per un gamer o una maquilladora.

La concursant més jove és la Lluna, que té 16 anys i és de Viladecans. Ha fet cant i gòspel i dedica part del seu temps lliure a col·laborar amb una ONG que dona suport a nens amb càncer.

Els més veterans són el Julien i el Yuk, tots dos de 30 anys. El primer és de Perpinyà i és locutor de ràdio, mentre que el segon és de Sant Vicenç dels Horts i és monitor d'una escola d'educació especial.

Quines cançons es cantaran a la primera gala?

Eufòria ha avançat alguns dels temes que es podran escoltar a la primera gala. Entre d'altres, els concursants hauran de defensar cançons com Chandelier, de Sia; Blinding lights, de The Weekend; l'últim single d'Ariana Grande, o S&M, de Rihanna. També hi haurà temes catalans, com ara una versió modernitzada de Rosó; Mussegu, dels Figa Flawas, o Lokura, de Julieta.

stats