Política Lingüística adjudica 575.000 euros en ajudes a una cinquantena de mitjans de comunicació en català

La directora general, Beatriu Defior, ha assegurat que així es "garanteixen els drets dels ciutadans de les Illes Balears a rebre informació en llengua catalana" 

La Direcció General de Política Lingüística ha adjudicat 575.000 euros en ajudes als mitjans de comunicació en català, segons ha informat la Conselleria d'Educació en un comunicat. La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha explicat que aquests ajuts "garanteixen els drets dels ciutadans de les Illes Balears a rebre informació en llengua catalana als mitjans de comunicació, un dret reconegut per la Llei de normalització lingüística".

En total se n'han beneficiat una cinquantena de mitjans, ja que s'hi han pogut acollir la premsa diària, la premsa local, les publicacions de temàtica especialitzada, les ràdios i les televisions en llengua catalana que hagin dut a terme activitat durant el 2019.

Aquestes ajudes, que es convoquen cada any, estan destinades a fomentar la presència de la llengua catalana en els mitjans de comunicació social. A més, garanteixen la pluralitat informativa i contribueixen a donar estabilitat al sector, que es calcula que genera devers un centenar de llocs de feina directes.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF