Publicitat
Publicitat

L’alcalde toca el cul de la reina (o gairebé)

El cap de l'Ajuntament d'Amstelveen, a prop d'Àmsterdam, en un embolic per un vídeo en què sembla que posa la mà sobre el cul de Màxima d'Holanda

Fred de Graaf, l’alcalde d’Amstelveen, s’ha convertit en el gran protagonista de l’endemà del Dia del Rei d’Holanda. Un vídeo enregistrat per un periodista nord-americà durant la celebració, que va tenir lloc en aquesta ciutat situada als afores d’Amsterdam, mostra com, en un moment de la festa, mentre la reina Màxima saludava un grup de ciutadans, De Graaf se li va acostar i li va tocar el cul amb la mà esquerra durant gairebé deu segons. “Li està tocant el cul!”, diu un ciutadà que presencia l’escena, segons es pot sentir al vídeo.

La gravació, que dissabte a la nit va ser publicada a les webs de molts mitjans holandesos, ha generat polèmica i ha obligat l’alcalde a donar explicacions. En declaracions a un canal de televisió del país, De Graaf va negar haver tocat la reina, i va atribuir la confusió a un efecte òptic: “Podria haver-hi un centímetre de distància entre tots dos”. “No recordo la situació, però de cap manera ho hauria fet conscientment. Sé perfectament que això no està bé”, va afegir l’alcalde.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF