Publicitat
Publicitat

Mitjans públics

L'Estat apuja 100 milions l'aportació a RTVE per al 2016

L'ens presenta els seus primers pressupostos equilibrats des de la crisi

Després d'acumular dèficits d'entre 110 i 130 milions els darrers anys, RTVE ha presentat avui el seu primer pressupost des de la crisi sense pèrdues ja previstes d'entrada. Això ha estat possible gràcies a una injecció de l'Estat de 100 milions d'euros, que s'aplicarà en l'aportació anual que realitza i que per a enguany serà de 342 milions d'euros. A això cal sumar-hi els 380 milions d'euros que obté de l'anomenada taxa de domini radioelèctric (la que paguen els operadors privats de televisió o telefonia per transmetre per ones) i 195,85 milions que pagaran els operadors privats (una mesura introduïda per compensar la retirada de la publicitat, l'any 2010). Amb tot, com que RTVE sí que pot fer patrocinis i altres mesures comercials menors, el pressupost preveu 45,24 milions d'explotació comercial.

En total, RTVE podrà gastar 974 milions l'any que ve, un 2,7% més que enguany. Ho fa amb el repte de millorar audiència, ja que fa temps que ha deixat de batallar amb Telecinco i Antena 3, i ho fa en canvi amb Cuatro i La Sexta. L'ens destinarà 334 milions a la compra de programes, un 19,67% més que aquest any. L'augment el justifica la cadena sobretot pels Jocs Olímpics de Rio, als quals dedicarà 52,2 milions. El personal s'endurà 379,16 milions, la qual cosa implica un increment del 2%.

El pressupost ha estat presentat avui al Congrés per José Antonio Sánchez, president de RTVE. Durant la seva intervenció, ha subratllat que són els primers pressupostos que es podran complir des del 2009.

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF