Publicitat
Publicitat

Televisió

Indústria no farà res per evitar el tancament de canals de la TDT

Atresmedia i Mediaset ja han comunicat que desapareixeran La Sexta 3, Xplora, Nitro, Nueve i La Siete, segons 'El País'

El ministeri d'Indústria ha girat l'esquena a les cadenes de televisió privada i ha deixat clar que no té intenció de treballar per evitar el tancament de nou canals de TDT, tal com va ordenar el Tribunal Suprem fa gairebé un any i mig. En un comunicat, el ministeri que dirigeix José Manuel Soria "reitera públicament el seu respecte a la sentència" i insisteix que la "portarà a compliment segons el que correspongui a les seves competències".

En resposta a la carta d'Uteca –l'entitat que agrupa els operadors de televisió privats– de la setmana passada que acusava el ministeri d'"inacció" davant la sentència del Suprem, Indústria recorda que "els fets origen d'aquesta sentència van ocórrer per actuacions d'un govern anterior [el que presidia José Luis Rodríguez Zapatero]", i que s'han de corregir "precisament per aquesta sentència i no per actuacions administratives d'urgència, tal com suggereix Uteca a la seva carta, que a més serien de dubtosa legalitat i podrien incórrer en procediments d'infracció fins i tot de la Unió Europea". El ministeri es limita a oferir "diàleg" a la patronal de la televisió per treballar a favor de "la millora de la qualitat dels continguts de la TDT".

Aquest comunicat, doncs, confirma implícitament el 6 de maig com a data límit per al tancament de nou canals de la TDT, que segons 'El País' ja tindrien nom i cognom. Els quatre operadors privats tenien un termini de deu dies, que es compten des del 27 de març –quan els va arribar el requeriment d'Indústria– per comunicar a la Secretaria d'Estat per de Telecomunicacions i Societat de la Informació (Setsi) quins canals tancarien. Segons aquest diari, Atresmedia té intenció de clausurar La Sexta 3, Xplora i Nitro, mentre que Mediaset ha assenyalat Nueve i La Siete. En el cas de Net TV, es limitarà a tancar els dos canals de telebotiga que han substituït MTV i Intereconomía, i Veo TV clausurarà la freqüència que ocupava Marca TV i la que AXN deixarà lliure a finals d'aquest mes.

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF