Publicitat
Publicitat

Així ha sigut el retorn de 'Joc de trons'

Anàlisi, amb espòilers, del primer capítol de la setena temporada, estrenat aquesta matinada

S'ha fet esperar, però la setena temporada de 'Joc de trons' ja és aquí. La matinada d'aquest dilluns, la HBO i Movistar+ han estrenat el primer capítol d'aquesta nova etapa, a la mateixa hora que debutava als Estats Units, i Movistar Series Xtra el reemetrà a les 22.30 h. En general, l'episodi ha servit per tornar a situar els personatges sobre el tauler de joc de cara a la nova temporada, que constarà en total de set entregues, però ja hi han passat alguns fets importants i s'han apuntat algunes de les trames que es desenvoluparan durant les pròximes setmanes. Aquí en teniu un resum, amb espòilers.

Una de les sorpreses del capítol ha sigut el paper que hi ha jugat Arya Stark, que ja en la primera seqüència ha mostrat la seva faceta més cruel venjant-se de la famosa 'boda vermella' –en què va ser assassinada bona part de la seva família– enverinant desenes dels seguidors més fidels de Walder Frey. El seu pròxim objectiu, segons ha confessat ella mateixa, és acabar amb la vida de la reina Cersei. 

Tot i que no han tingut gaire protagonisme en aquesta estrena, sí que s'ha deixat entreveure que l'exèrcit de Caminants Blancs tindrà un paper rellevant durant la temporada. Una altra de les trames que s'intueix que tindrà un pes important és la relació cada cop més tensa entre el nou rei del Nord, Jon Snow, i la seva germanastra i fins ara aliada, Sansa Stark. També s'entreveuen tensions importants a Port Reial entre Cersei Lannister i el seu germà, el Jamie.

Una de les sorpreses del capítol ha sigut la reaparició, de moment fugaç, de Jorah Mormont, que s'ha mostrat interessat a contactar amb Daenerys Targaryen. El personatge és un dels presos de la Ciutadella, on treballa el Sam, que ha aconseguit colar-se a la zona prohibida de la biblioteca i robar-ne alguns llibres, entre els quals hi troba un mapa de Dragonstone.

Precisament aquesta illa donava nom a l'episodi que ha inaugurat la temporada, i allà és on ha acabat el capítol, coincidint amb l'arribada de Daenerys Targaryen i Tyrion Lannister.