Sèries

Les 10 sèries amb què passarem les vacances d'estiu

La temporada arriba amb un grapat d'estrenes a les quals cal seguir la pista

7 min
Jason Sudeikis interpreta Ted Lasso

BarcelonaL'estiu és una de les èpoques en què tenim més temps per dedicar a l'oci. A banda de l'àmplia oferta de sèries ja existent, les plataformes aprofiten la temporada estival per estrenar produccions que aspiren a convertir-se en el fenomen del moment. A continuació repassem algunes de les estrenes més destacades d'aquests mesos i alguns retorns imprescindibles per fer més passable la calor de la canícula.

'Schmigadoon!'

A la recerca de l'amor autèntic cantant

Les sèries musicals no solen tenir gaire predicament entre el gran públic, però això no fa tirar la tovallola a AppleTV+, que amb Schmigadoon! ja suma dues produccions plenes de cant i ball (l'altra és l'animada Central Park). La proposta, una paròdia dels musicals clàssics de Hollywood, segueix una parella que per enfortir la seva relació comencen una ruta de muntanya. En un punt del seu periple acaben entrant en un poble màgic on tothom es comporta com si estigués en un musical dels anys 40. La parella descobrirà que l'única manera d'escapar-se d'aquest món de fantasia és trobar "l'amor veritable", sigui el que sigui. La comèdia està plena de cares conegudes del món de Broadway però també de la televisió, com ara Jane Krakowski, coneguda per haver sigut la Jenna Maroney de Rockefeller Plaza, o l'Elaine Vassal d'Ally McBeal, o Alan Cumming, l'Eli Gold de The good wife.

On i quan es pot veure: AppleTV+, des del 16 de juliol. Un episodi nou cada divendres.

Una escena d''Schmigadoon!'

'Irresponsable'

Comèdia francesa sobre un etern adolescent

El Julien està punt de fer 31 anys, però la seva vida no és precisament la d'una persona suposadament adulta. L'acaben de fer fora de la feina, s'ha quedat sense diners i ha de tornar al seu poble natal per viure amb la seva mare. La tornada a casa farà que es retrobi amb la Marie, el seu amor d'adolescència, que li comunica que té un fill de 15 anys, el Jacques, i que ell n'és el pare, una responsabilitat per a la qual no està preparat. L'actor principal de la sèrie, Sébastien Chassagne, ha reconegut que el personatge del Julien, un perdedor que es fa estimar, podria haver sigut ell si no hagués descobert el teatre. Irresponsable és una ferma candidata a ocupar el buit que ha deixat Parlement, la comèdia sobre les interioritats del Parlament Europeu, que tindrà segona temporada.

On i quan es pot veure: A Filmin. A partir del 20 de juliol

Una imatge d''Irresponsable'

'Ted Lasso'

L'optimisme és sexi i divertit

Hi ha poques sèries que aportin tanta felicitat i benestar com ho fa Ted Lasso, una comèdia que quan es va estrenar semblava poca cosa però que s’ha convertit en el gran èxit de l’encara petita –a nivell de subscriptors– AppleTV+. L’entrenador Ted Lasso, un nord-americà que dirigeix un equip de futbol anglès, el Richmond AFC, tot i no tenir cap mena d’experiència en aquest esport, creu en la bondat com a eina per fer funcionar el món i, de passada, també l’esport, i té una actitud davant la vida indefectiblement optimista. En aquesta segona temporada, l’entrenador, que ja compta amb el suport i l’estima dels seus jugadors, no s’allunyarà dels seus principis. Els mitjans nord-americans asseguren que aquesta nova entrega és més “divertida, més profunda i més ambiciosa” que la primera.

On i quan es pot veure: AppleTV+. La segona temporada s'estrena el 23 de juliol. Capítol nou cada divendres.

Una escena de 'Ted Lasso'

'A la caza del amor'

Un clàssic britànic del període d'entreguerres

Les germanes Mitford, filles d'una família aristocràtica britànica, van tenir vides singulars i en alguns casos plenes d'escàndols. La més gran, Nancy Mitford, va ser una destacada novel·lista que va saber condensar en les seves obres, sovint semiautobiogràfiques, l'estil de vida de les classes altes angleses durant el període d'entreguerres. El seu llibre més famós, A la caza del amor, arriba ara a la petita pantalla en forma de minisèrie. Les protagonistes són Linda Radlett (Lily James) i Fanny Logan (Emily Beecham), dues joves unides per llaços familiars però també per les seves ganes de viure sense haver de seguir les convencions socials dels anys 20. La Linda busca un amor apassionat i perfecte, mentre que la Fanny aspira a una relació més sòlida i realista. El repartiment de la minisèrie el tanquen Dominic West (The wire, The affair) i Andrew Scott, el capellà de Fleabag. Al Regne Unit, A la caza del amor va ocupar el buit deixat per Line of duty després de l'emissió de la seva sisena temporada i, tot i que no va fer les mateixes xifres rècord que el thriller, sí que va rebre bones crítiques.

On i quan es pot veure: Movistar+. 2 d'agost

Una escena de 'A la caza del amor'

'Modern love'

Més històries d'amor novaiorqueses

La sèrie d'antologia d'Amazon és un producte ideal per a l'estiu gràcies al seu ventall d'històries d'amor de tota mena, la majoria ambientades a Nova York. Modern love estrena aquest estiu la seva segona temporada, protagonitzada en aquest cas per Kit Harington (Jon Neu a Joc de trons), Anna Paquin, Miranda Richardson i Minnie Driver, entre d'altres. Com en el cas de la primera entrega, cada capítol adapta una de les històries publicades a la columna –posteriorment transformada en podcast– del mateix nom al New York Times, que recull relats d'amors diversos que envien els lectors del diari.

On i quan es pot veure? Amazon. A partir del 13 d'agost

'Condena'

Drama carcerari amb segell de qualitat britànic

Aquesta minisèrie arriba avalada per la crítica del Regne Unit, que han destacat la feina dels seus dos actors principals, Sean Bean (Ned Stark a Joc de Trons) i Stephen Graham (Line of duty). El primer interpreta Mark Cobden, un pare de família i professor que veu com la seva vida es capgira al ser condemnat a quatre anys de presó per haver atropellat i matat un home quan conduïa sota els efectes de l'alcohol. El Mark, turmentat per la culpa, es converteix en un blanc fàcil dels interns més violents i perillosos de la presó. El responsable de la tutela del Mark és el funcionari Eric McNally (Graham), un home amb autoritat però que és víctima d'un xantatge per part de diferents interns que l'amenacen amb fer mal al seu fill, tancat en una altra presó, si no col·labora.

On i quan es pot veure? Movistar+. Estrena el 23 d'agost i capítol nou cada dilluns.

Els protagonistes de 'Condena'

'La directora'

Intrigues universitàries amb Sandra Oh

Abans que arribi la quarta i última temporada de Killing Eve, Sandra Oh estrenarà aquesta comèdia dramàtica sobre una professora que es converteix en la primera dona que dirigeix la Facultat d'Anglès de la prestigiosa Universitat de Pembroke. Ji-Yoon Kim haurà de fer front als reptes del seu nou càrrec, com, per exemple, ser un dels pocs membres racialitzats de la institució acadèmica i donar respostes a les altes expectatives que tenen els seus companys de departament, ara en hores baixes. La creadora i showrunner de la sèrie és l'actriu Amanda Peet, que ha comptat amb el suport dels creadors de Joc de trons, David Benioff (el seu marit) i D.B. Weiss.

On i quan es pot veure? A Netflix. El 28 d'agost

'Solo asesinatos en el edificio'

Misteris i comèdia amb un trio singular

Steve Martin, Martin Short i Selena Gomez, un trio de protagonistes que difícilment ens hauríem imaginat junts, són els actors principals d'aquesta sèrie sobre tres desconeguts que comparteixen l'afició pels crims. Quan es produeix una estranya mort en un edifici de l'Upper West Side de Nova York, tots tres sospiten que es tracta d'un assassinat i posen en marxa els seus dots d'investigadors amateurs. Junts enregistren un podcast en què documenten el cas i narren les seves descobertes, tot i que aviat resulta evident que no estan sent sincers els uns amb els altres i que l'assassí podria ser un d'ells.

On i quan es pot veure? Disney+ Star. 31 d'agost.

Selena Gomez, Martin Short i Steve Martin

'La casa de papel'

L'inici del comiat de la banda del Profesor

La sèrie espanyola de més èxit dels últims anys, amb permís d'Élite, es comença a preparar per al seu comiat definitiu, que com ja va avançar Netflix es farà en dues parts. La primera, que comptarà amb cinc episodis, s'estrena aquest setembre, mentre que per a la segona –de cinc episodis més– haurem d'esperar fins al 3 de desembre. La sèrie reprèn la trama al Banc d'Espanya, on la banda porta tancada més de 100 hores i ha perdut un dels seus membres. En aquesta nova entrega s'incorporen al repartiment Miguel Ángel Silvestre i Patrick Criado.

On i quan es pot veure? A Netflix. El 3 de setembre

Una escena de la nova temporada de 'La casa de papel'

'Que te den'

Contra el tòpic de l'esposa perfecta

Annie Murphy, guanyadora de l'últim Emmy a la millor actriu secundària de comèdia per Schitt's creek, protagonitza aquesta sèrie singular en què es barregen dos gèneres televisius, la sitcom i el drama realista, per desmuntar el mite de l'esposa perfecta. Murphy és l'Allison, una dona guapa i divertida que sovint és el blanc de molts acudits. Està casada amb el Kevin, un home que, segons les convencions socials, està molt per sota de la seva esposa, ja que ella és espectacular físicament i ell és bàsicament graciós. Quan està al voltant del seu marit, l'Allison és valorada gairebé exclusivament pel seu físic. Quan surti dels confins de la seva vida de sitcom, la protagonista es començarà a revelar contra les injustícies de què és objecte.

On i quan es pot veure? Al canal AMC (disponible a la majoria dels operadors de televisió digital). A partir del 8 de setembre

Annie Murphy a 'Que te den'
Filmin recupera algunes de les millors comèdies clàssiques britàniques

Filmin és segurament una de les plataformes amb millor oferta de ficció europea. El 10 d'agost el servei incorpora al seu catàleg algunes de les millors comèdies britàniques de les últimes dècades. Arribaran alhora The office, la mítica comèdia de Ricky Gervais que després va fer el salt als Estats Units amb una adaptació ianqui; The thick of it, la ficció d'Armando Ianucci que fa befa del funcionament del ministeri d'Assumptes Socials del govern britànic; i la clàssica Hotel Fawlty, de John Cleese.

stats