Internacional 15/04/2022

Ucraïna alerta d'un augment dels bombardejos russos a Donetsk

El cap de l'administració regional ha informat que s'han colpejat tres escoles, una guarderia, tres edificis administratius, 13 blocs residencials, 322 cases privades i 26 empreses

ARA Balears
1 min
Un home camina prop d'una escola danyada per un bombardeig al costat d'un edifici de policia a Kramatorsk, al Donbass.

PalmaLes autoritats ucraïneses han reportat aquest divendres forts bombardejos russos a la regió de Donetsk, al sud-est del país, i temen que sigui l'inici de la gran ofensiva russa al Donbass després que les seves tropes s'hagin reagrupat en aquest punt. El cap de l'administració regional de Donestk, Pavlo Kyrilenko, ha assegurat que gairebé tots els pobles de la zona han patit atacs que han deixat almenys 11 morts civils, entre ells un nen.

Les ofensives, segons Kyrilenko, han colpejat tres escoles, una guarderia, tres edificis administratius, 13 blocs residencials, 322 cases privades i 26 empreses. Al mateix temps, no cessen els atacs a l'assetjada ciutat de Mariúpol.

Dins aquest context, el Ministeri de Defensa d'Ucraïna ha afirmat aquest divendres que les tropes russes estan centrant els seus esforços a encerclar Rubizhne, Popasna i Mariúpol. Alhora, l'executiu de Kíiv assegura que, per primera vegada des de l'inici de la invasió, Rússia està fent servir coets de llarg abast per atacar Mariúpol, estratègica ciutat portuària situada al sud d'Ucraïna.

Per altra banda, també s'ha de recordar que aquest dijous a la nit que el vaixell de guerra Moskva, un dels més importants de l'armada del Kremlin, s'ha enfonsat. No queda clar si els danys els ha provocat un atac ucraïnès o un accident.

stats