Internacional 26/06/2022

Les tropes russes tornen a atacar Kíiv

Han disparat catorze projectils contra la capital, un dels quals ha impactat en un edifici residencial

Ara
2 min
Els equips de rescat treballen a l'edifici residencial de Kíiv on aquest diumenge ha caigut un projectil rus.

BarcelonaRússia ha tornat a atacar Kíiv després de setmanes de calma a la capital ucraïnesa. En concret, fins a catorze projectils han caigut a la ciutat aquest diumenge, un dels quals ha impactat contra un edifici residencial de nou plantes i s’hi han registrat víctimes: almenys una persona ha mort i diverses han resultat ferides. L’alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, ha explicat que diversos veïns han quedat atrapats sota la runa i que els equips d’emergència han aconseguit rescatar una nena de 7 anys que tenia diverses cremades i ferides i ha estat intervinguda d’urgència. Actualment està estable. Així mateix, l’alcalde ha denunciat que les tropes russes volen tornar a intimidar la població de la capital.

El míssil que ha impactat contra el bloc de pisos n'ha destrossat les tres últimes plantes, i s’hi ha declarat un incendi. D’altra banda, un altre projectil ha impactat contra el pati d’una escola bressol, que en aquell moment estava buit.

Cimera del G-7

La nova ofensiva russa contra la capital ucraïnesa té lloc coincidint amb l’inici de la cimera del G-7 a Alemanya, on els set països més industrialitzats del món pretenen aprovar noves sancions contra Moscou. I l’endemà que les autoritats militars de Kíiv decretessin un toc de queda a la ciutat fins al 3 de juliol des de les 11 de la nit fins a les 5 del matí, cosa que ha fet tornar la capital a la situació que ja havia viscut a l’inici de la guerra, en què els moviments també van estar restringits a la ciutat. La decisió de tornar a imposar el toc de queda es va prendre perquè la nit de divendres a dissabte les tropes russes van disparar una trentena de míssils contra territori ucraïnès: una vintena des del país veí de Bielorússia i almenys sis des del mar Negre.

Aquest diumenge les tropes russes també han atacat tres centres d’instrucció militar de les forces armades ucraïneses a les poblacions de Txerníhiv, Jitómir i Lviv, segons han informat fonts del ministeri de Defensa rus. De fet, el mateix ministre, Serguei Xoigú, ha visitat per primera vegada el contingent militar rus a Ucraïna, segons ha anunciat la seva oficina de premsa, tot i que no ha precisat ni quan ha fet la visita ni a quin lloc exacte s'ha desplaçat.

stats