Sánchez a Stoltenberg: "L'objectiu és traslladar un missatge d'unitat a Rússia"

El president espanyol i el secretari general de l'OTAN visiten les instal·lacions on se celebrarà la cimera

2 min
Sánchez ensenya les instal·lacions de la cimera de l'OTAN a Stoltenberg.

MadridEl president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha volgut deixar clar quin és el propòsit de la cimera de l'OTAN que comença demà a Madrid: "L'objectiu és traslladar un missatge d'unitat dels aliats. Són democràcies que s'uneixen per defensar la democràcia", ha dit Sánchez. El president espanyol ha comparegut al costat del secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, amb el qual ha visitat les instal·lacions d'Ifema que acolliran a partir de demà la cimera de l'Aliança Atlàntica.

Stoltenberg ha volgut agrair específicament el "compromís" del president espanyol amb l'OTAN i la contribució que està fent Espanya en les diferents missions que estan en marxa, així com les facilitats per organitzar una cimera que ha qualificat d'"històrica" i "transformadora". Per la seva banda, Sánchez ha destacat que la cimera és molt important per a Espanya perquè el nou concepte estratègic de l'OTAN per als pròxims 10 anys portarà el nom de Madrid, perquè és possible que es doni llum verda al procés d'ingrés de Suècia i Finlàndia i perquè per primer cop es parlarà del flanc sud de l'Aliança, amb una mirada especial sobre el Sahel.

Suècia i Finlàndia

El president espanyol ha desitjat sort a Stoltenberg en les seves gestions perquè Turquia no bloquegi l'ingrés de Suècia i Finlàndia a l'OTAN, una petició que s'ha materialitzat arran de la invasió russa d'Ucraïna. El secretari general de l'Aliança ha destacat que es tracta d'una guerra "com no es veia des de la Segona Guerra Mundial" que ha canviat de dalt a baix el panorama. De fet, la primera sessió del consell atlàntic, demà al matí, estarà destinada a analitzar aquest conflicte. Està previst que el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, hi participi per videoconferència.

Sánchez també ha defensat precisament que la invasió russa d'Ucraïna ha refermat la "vigència present i futura" de l'OTAN. Tots dos han volgut agrair la feina als diferents equips tècnics que han organitzat la cimera, tant del govern espanyol com de la mateixa OTAN, i s'han mostrat convençuts que serà un èxit. El president espanyol ha agraït també la col·laboració d'administracions governades pel PP, com la Comunitat i l'Ajuntament de Madrid. De fet, avui ja hi ha fortes restriccions de trànsit al centre de la capital, que s'ha blindat per rebre als principals líders occidentals que ja han començat a arribar a la base aèria de Torrejón de Ardoz.

stats