Internacional 17/04/2022

Rússia llança un ultimàtum als darrers soldats ucraïnesos de Mariúpol i assegura que si es rendeixen sobreviuran

De moment no s'ha constatat cap tipus de resposta de les tropes ucraïneses

ARA Balears
2 min
Soldats russos a Mariúpol

PalmaAquesta matinada Rússia ha llançat un ultimàtum als darrers soldats ucraïnesos que resisteixen a la planta siderúrgica de Mariúpol: els ha donat fins a les 4 hores del matí (hora d'aquí) per aturar els combats i fins a les 11 del matí per desallotjar la planta. Si compleixen amb aquests dos terminis, el cap del Centre de Control de Defensa Nacional de la Federació Russa, el coronel general Mikhaïl Mizintsev, ha assegurat que els militars continuaran vius. Tot i això, superat el primer termini, de moment no s'ha constatat cap tipus de resposta de les tropes ucraïneses, segons informa Reuters.

El mateix president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha afirmat en el seu discurs diari que "la situació a Mariúpol continua sent el més greu possible, simplement inhumana. Segons Zelenski, no és fàcil trobar una solució: ha explicat que el seu govern ha intentat trobar-hi "una sortida, ja sigui militar o diplomàtica". "Però trobar aquesta solució és extremadament difícil. Fins ara, no hi ha hagut una opció 100% sòlida", ha dit el president ucraïnès.

Per a Zelenski, només hi ha dues opcions. "O els socis proporcionen a Ucraïna totes les armes pesants necessàries, els avions i, sense cap exageració, immediatament, per reduir la pressió sobre Mariupol" o "el camí de la negociació".

Ucraïna assegura que els soldats de Mariúpol encara no s'han rendit i continuen lluitant

Els soldats ucraïnesos que resisteixen a la fàbrica siderúrgica de Mariúpol continuen lluitant i han desafiat l'ultimàtum rus perquè es rendeixin, segons ha afirmat el primer ministre ucraïnès, Denys Shmyhal. "La ciutat encara no ha caigut", ha dit Shmyhal a ABC, i ha afegit que els soldats ucraïnesos continuen controlant algunes parts de la ciutat.

Per part seva, el Ministeri de Defensa rus ha afirmat que el govern ucraïnès ha prohibit rendir-se a aquests darrers militars, que estan resistint a la planta siderúrgica de la ciutat portuària. "El règim nacionalista de Kíiv, segons comunicacions interceptades, ha prohibit negociar la rendició i ordenat als nazis d'Azov afusellar els militars i els mercenaris estrangers que vulguin rendir-se", ha dit el portaveu de Ministeri de Defensa de Rússia, Ígor Konashénkov.

stats