Internacional 21/04/2022

Rússia assegura que ha capturat Mariúpol, tot i que el reducte d'Azovstal no ha caigut

Encara hi ha soldats ucraïnesos defensant la planta metal·lúrgica

ARA
1 min
Rússia diu que ha capturat Mariúpol.

PalmaEl ministre de Defensa de Rússia, Sergei Xoigu, ha assegurat que Mariúpol ja ha caigut en mans de les tropes russes tot i que encara hi ha soldats ucraïnesos defensant la planta metal·lúrgica d'Azovstal. Segons Xoigu, però, la planta està completament bloquejada i la ciutat es dona per conquerida. No obstant això, segons aquesta informació, que tampoc no ha pogut ser verificada, la planta d'Azovstal, últim reducte ucraïnès a la ciutat, no ha estat capturada, sinó que està totalment encerclada.

El ministre diu que Rússia ha evacuat més de 142.000 civils de Mariúpol i la situació ara està calmada. La informació que ha aparegut en mitjans russos citen també el president rus Vladímir Putin felicitant a Xoigu per l'èxit de l'operació i indicant que no cal assaltar la planta d'Azovstal, sinó que s'ha de bloquejar perquè ni tan sols "una mosca" pugui passar.

Amb tot, la viceprimera ministra d'Ucraïna, Irina Veresxuk, ha informat aquest matí de dijous que ahir dimecres van poder sortir de Mariúpol "quatre autobusos d'evacuació a través del corredor humanitari". Segons la responsable ucraïnesa, els autobusos han passat la nit a Brediansk, una població a la costa del mar d'Azov més al sud de Mariúpol, "i ara es dirigeixen a Vasilivka". "Els esperem a Zaporíjia", la població encara sota control ucraïnès que és el final de la ruta d'evacuació des de Mariúpol.

Veresxuk ha dit que es tornarà a intentar obrir el corredor humanitari des de Mariúpol aquest dijous a les 14 h (les 13 h a les Balears), però ha advertit que "la situació de seguretat és difícil".

stats