Regne Unit

La policia de Londres deté el sospitós d'un triple assassinat masclista amb una ballesta

Les víctimes són la dona i dues filles d'un comentarista d'esports i de curses de cavalls de la BBC

2 min
Exterior de la casa on va tenir lloc el triple assassinat, presumptament masclista.

LondresEl presumpte assassí de la dona i dues de les tres filles d'un conegut comentarista d'esports i curses de cavalls de l'emissora BBC Live 5, ha sigut detingut aquest vespre en l'amagatall que havia improvisat en un cementeri d'Enfield, un barri al nord-est del Gran Londres, on residia.

Els crims van tenir lloc dimarts al vespre a Bushey, prop de Watford, una zona tranquil·la i benestant situada a la corona metropolitana del nord de Londres. Les víctimes són Carol Hunt, de 61 anys; Hannah Hunt, de 28, i Louise Hunt, de 25. L'arma utilitzada va ser una ballesta. L'àrea on ha sigut detingut es troba a 24 quilòmetres de Bushey.

La policia havia emès una ordre de cerca i captura aquest dimecres al matí contra Kyle Clifford, de 26 anys, un exmembre de les forces armades. Les primeres informacions de la premsa britànica, no confirmades oficialment, indiquen que Louise Hunt, una de les víctimes, havia trencat recentment una relació sentimental amb el sospitós. La violència masclista, i potser algun tipus de revenja, podrien ser els mòbils més probables dels assassinats. Després de la detenció, la inspectora Justine Jenkins ha aclarit que "no es busca ningú més en relació amb els fets".

Les tres víctimes de l'assassí: Louise Hunt, Carol Hunt i Hannah Hunt

John Hunt, un antic policia de 58 anys (que en fa vint que és una de les veus més conegudes dels esports de la BBC, especialment d'esdeveniments com el Grand National), havia passat tota la jornada de dimarts treballant fora de casa seva. Quan va arribar al vespre va trobar la dona i les dues filles ferides de molta gravetat. La policia ha indicat que tot seguit va trucar als serveis d'emergència, però els sanitaris desplaçats no van poder fer res per salvar la vida de les víctimes. Les tres dones van morir al lloc dels fets. La família de la BBC ha emès tota mena de condemnes dels assassinats i missatges de solidaritat amb el seu col·lega.

Arma mortal sense permís especial

Per tenir una ballesta no es necessita cap permís especial, però està prohibit dur-la en espais públics sense una raó de pes que ho justifiqui. Els assassinats amb ballesta solen ser estranys, però des del febrer passat un projecte de llei de l'anterior administració havia plantejat l'enduriment de les lleis per evitar l'ús d'aquestes armes en atacs violents.

El govern anterior pretenia introduir regles com les que regulen la tinença d'armes de foc arran d'un intent de matar la difunta reina Elisabet II amb una ballesta. Segons es va poder recollir al judici, el potencial assassí de la monarca, Jaswant Singh Chail, de 21 anys, va ser animat per un xatbot d'intel·ligència artificial –deia que era la seva promesa– a entrar al castell de Windsor el dia de Nadal del 2021 amb una ballesta carregada i amb la intenció de cometre un regicidi. S'havia inspirat també en les històries de La guerra de les galàxies. L'octubre de l'any passat va ser condemnat a 9 anys de presó, si bé de moment roman en un hospital psiquiàtric. Chail va ser el primer condemnat per traïció al Regne Unit des del 1981.

stats