Naufragi
Internacional 21/07/2023

"Vaig pensar que no sobreviuria": rescaten un nàufrag australià i la seva gossa després de tres mesos a la deriva

Se'ls van acabar les provisions i van alimentar-se amb peix cru i aigua de la pluja fins que van ser recollits per un tonyinaire

ARA
2 min

BarcelonaL'australià Timothy Lyndsay Shaddock, de 54 anys, i la seva gossa Bella van trepitjar aquest dimarts les costes mexicanes després d'una autèntica odissea en alta mar. Havien sortit en catamarà de La Paz (Mèxic) amb la intenció d'arribar a la Polinèsia francesa —un viatge de més de 6.000 quilòmetres i d'unes 8 hores en avió—, però una tempesta va avariar el vaixell i els va fer naufragar. El resultat: van passar tres mesos a la deriva i gairebé no ho poden explicar. "Vaig pensar que no aconseguiria sobreviure, de manera que moltes gràcies", va reaccionar després que fos rescatat per una embarcació tonyinaire a l'oceà Pacífic.

El seu cas recorda el d'una altra història de supervivència recent, la del nàufrag dominicà Elvis Francois, que va passar 24 dies en un veler amb tan sols un pot de quètxup, all en pols i pastilles de caldo. Shaddock i la seva gossa, però, van triplicar el temps que Francois va passar a la deriva i, tot i que disposaven de més menjar, de mica en mica se'ls van acabar les provisions i van haver d'alimentar-se de peix cru que l'home pescava i aigua que recollia de la pluja.

El nàufrag australià Timothy Lyndsay Shaddock i la seva gossa després de ser rescatats.

"Teníem molta gana, no vaig pensar que ho aconseguíssim", va dir Shaddock un cop a terra ferma, després d'una travessia que defineix de "difícil" i durant la qual va témer, a banda de per la seva salut, per la possible arribada d'un huracà. L'alleujament va arribar quan una embarcació de la companyia Grupomar, dedicada a la producció de tonyina, va rescatar-los a ell i a la seva mascota, després que fossin localitzats per un helicòpter a prop de 2.000 quilòmetres de la costa: "Va ser com tocar terra, arribar a casa". "Quan finalment et rescaten, sents com vols continuar vivint", va manifestar des del port de Manzanillo i ja pensant en tornar a Austràlia.

stats