El Papa demana en el seu missatge de Nadal que s'acabi la guerra a Gaza i que s'alliberin els ostatges

També ha reclamat que es trobi una "solució" a la qüestió palestina a través "d'un diàleg sincer"

ARA
2 min
El Papa durant el seu discurs de Nadal

El papa Francesc ha demanat la fi dels atacs militars a Gaza, l'alliberament dels ostatges i que s'abordi "a través del diàleg" la qüestió palestina. Ho ha fet en el seu tradicional missatge de Nadal, que ha llegit des del balcó de la façana de la basílica de Sant Pere del Vaticà. "Suplico que cessin les operacions militars, amb les dramàtiques conseqüències que comporten de víctimes civils innocents, i que es posi remei a la desesperada situació humanitària permetent l'arribada d'ajuda".

En el seu discurs, que s'ha produït abans de la benedicció urbi et orbi, el Papa ha reclamat que la pau "arribi a Israel i Palestina, on la guerra sacseja la vida d'aquestes poblacions" i ha enviat abraçades als afectats: "A totes dues comunitats, en particular a les comunitats cristianes de Gaza, la parròquia de Gaza, i de tota la Terra Santa".

El líder de l'Església catòlica ha dit també que porta "al cor el dolor per les víctimes de l'execrable atac del 7 d'octubre" encara que no ha citat Hamàs, i ha tornat a fer una crida "per a l'alliberament dels qui encara estan retinguts com a ostatges".

Que es trobi "una solució"

El papa Francesc també ha fet una aposta clara pel diàleg. Ha instat "que no es continuï alimentant la violència i l'odi, sinó que es trobi una solució a la qüestió palestina a través d'un diàleg sincer i perseverant entre les parts, sostingut per una forta voluntat política i el suport de la comunitat internacional".

El Vaticà durant l'emissió del missatge de Nadal del papa
stats