Internacional 21/01/2014

Obama visitarà la Unió Europea a finals de març

El president nord-americà assistirà a la cimera entre la UE i els Estats Units del pròxim 26 de març

Efe
1 min

Brussel·lesEls presidents del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, i de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso,han confirmat aquest dimarts que el president dels Estats Units, Barack Obama, visitarà per primera vegada les institucions comunitàries el proper mes de març.

Obama assistirà a la cimera entre la UE i els EUA que tindrà lloc el pròxim 26 de març a Brussel·les. Aprofitant la seva estada a la capital belga, el president nord-americà també visitaràla seu de l'OTAN i es reunirà amb el secretari general de l'Aliança, Anders Fogh Rasmussen

El president dels EUA també viatjarà a Holanda i a Itàlia i es reunirà al Vaticà amb el papa Francesc.

L'anunci del viatge europeu d'Obama arriba poc després que el president es comprometés a establir noves garanties sobre l'espionatge internacional després del malestar generat per l'escàndol de la vigilància de l'Agència Nacional de Seguretat (NSA). Brussel·les i Washington es troben en plenes negociacions per tancar un acord comercial transatlàntic. La Comissió Europea valora en 119.000 milions d'euros l'impacte de l'acord per l'economia del continent.

stats