ESTATS UNITS
Internacional 04/05/2011

Obama diu que la seva administració no difondrà les fotografies del cadàver de Bin Laden

La cadena nord-americana CBS, assegura que el president dels EUA ha dit en una entrevista que no té previst ensenyar les proves materials de la mort del líder d'Al-Qaida perquè poden entorpir les investigacions i la seguretat dels nord-americans

Redacció
1 min

BarcelonaEs tanca el debat sobre les fotos del líder d'Al-Qaida. Durant una entrevista amb el periodista Steve Kroft pel programa 60 Minuts de la cadena nord-americana CBS que s'emet els diumenges, el president dels Estats Units, Barack Obama, ha dit que la seva Administració ha decidit no ensenyar les imatges preses a Ossama Bin Laden un cop mort.

El vídeo amb les declaracions del president s'emetran pel canal aquest vespre durant les notícies del vespre.

D'altra banda, un dels directius del comitè d'Intel·ligència de la Casa Blanca, el republicà Mike Rogers, ha confirmat la mateixa informació a la cadena argumentant que podrien complicar les investigacions i la seguretat de les tropes nord-americanes. Roger ha assegurat que ha vist la fotografia del cadàver de Bin Laden.

"Els riscs de mostrar-la superen els beneficis", ha dit. "Tots aquells que creuen en la teoria de la Conspiració seguiran jutjant malgrat es publiquin, i hi ha un risc real que difonent les fotos només fem que fer bullir encara més l'opinió pública al Pròxim Orient", ha afegit.

Segons les fonts oficials, s'hauria disparat dues vegades a Bin Laden, una per damunt de l'ull esquerra i una altra al pit. Una de les fotos del seu rostre mostraria bona part de la massa encefàlica, segons la CBS.

La Casa Blanca ha anat dient des de dilluns que es debatia entre difondre la foto o no. El seu portaveu, Jay Carney, va transmetre ahir llegint un comunicat, que si es publicava la imatge de Bin Laden s'inflamaria el sentiment antiamericà.

El director de la CIA, Leon Panetta, va dir dimarts al mateix canal, que la Casa Blanca tenia l'última paraula.

stats