Internacional 17/03/2017

Una trentena de refugiats somalis, assassinats en un bombardeig al Iemen

La coalició liderada per l'Aràbia Saudita ataca un vaixell de civils

Agències
2 min
Pescadors iemenites treuen un dels cossos dels refugiats somalis morts en el bombardeig, al port de Hodeidah.

DubaiUna trentena de persones han mort i desenes han resultat ferides al sud del port iemenita d'Al-Hudeida, quan un helicòpter ha disparat sobre el vaixell en què viatjaven. Les víctimes són somalis refugiats reconeguts per l'ACNUR.

Pescadors i fonts mèdiques del port d'Al-Hudeida, al mar Roig, han informat que l'atac va tenir lloc dijous a la tarda a 55 quilòmetres del port, controlat pels rebels houthis, en una zona que és un focus dels intensos enfrontaments amb la coalició àrab liderada per l'Aràbia Saudita que dona suport al president iemenita, Abd Rabbuh Mansur al-Hadi. Segons Reuters, una vuitantena de persones han pogut ser rescatades i traslladades a centres sanitaris per rebre atenció.

Després de patir l'atac, el vaixell, amb 145 persones a bord, va arribar al moll gràcies a l'ajuda de diverses embarcacions de pescadors locals que van ajudar la nau a arribar, tot i que com a conseqüència dels trets s'havien obert diverses vies d'aigua al nucli. Fins al moment, ni les forces de la coalició que donen suport al govern d'Al-Hadi s'han pronunciat sobre els fets.

Guerra al Iemen

El Iemen està sumit en una devastadora guerra civil entre els rebels houthis, amb el suport de l'expresident Abdul·là Saleh i les forces lleials a Al-Hadi.

L'Aràbia Saudita i els seus aliats han estat acusats en repetides ocasions d'atacar objectius civils durant el conflicte. Per la seva banda, les forces lleials a Al-Hadi responsabilitzen els rebels de la mort de civils.

L'arribada d'immigrants al Iemen, que després intenten continuar el camí cap a altres països, continua malgrat la guerra, que ha provocat que uns 17 milions de iemenites, dos terços de la població d'aquest país, necessitin assistència urgent per evitar el risc de morir de fam en els propers mesos.

Com a conseqüència de l'enquistament de la guerra, el Iemen pateix la fam més greu del món, segons les conclusions de l'informe de l'ONU sobre Seguretat Alimentària i Nutrició d'Emergència del febrer del 2017.

stats