Internacional 01/06/2022

La misteriosa mort d'una exprincesa de Qatar a Marbella

Kasia Gallanio tenia 46 anys, tres filles i s'havia separat del príncep qatarià Abdelaziz bin Khalifa al-Thani

2 min
La urbanització Playas del duque, on vivia la difunta exprincesa Kasia Gallanio, a Puerto Banús, Marbella

BarcelonaL'exprincesa de Qatar Kasia Gallanio, de 46 anys, ha estat trobada morta al seu domicili de Marbella, a Màlaga. Segons han informat a Efe fonts pròximes a la investigació, agents de la Policia Nacional van accedir al seu habitatge cap a les 8 del matí del diumenge 29 de maig després de ser alertats per la seva filla que la dona no responia a les trucades. La filla, menor d'edat i resident a França, havia intentat contactar-hi sense èxit els últims dies, segons les mateixes fonts.

Quan van arribar els agents, van trobar la dona morta al llit sense signes de violència. A falta de l'autòpsia, una de les hipòtesis que estudien els investigadors és que la mort es va poder produir després del consum d'alguna substància, com ha avançat el diari francès Le Parisien. La morta és exparella d'Abdelaziz bin Khalifa al-Thani, oncle de l'emir qatarià. La separació de Gallanio, amb doble nacionalitat nord-americana i polonesa, del xeic Al-Thani va provocar una sonada batalla legal per la custòdia de les seves tres filles menors el 2012, en un cas que s'ha anat prolongant.

El 19 de maig el tribunal judicial de París va desestimar les demandes de la dona, que al novembre havia passat diversos mesos hospitalitzada i que, segons el diari francès, era propensa a les crisis nervioses i a les cures de desintoxicació. Això va portar un jutge a ajornar el cas fins a obtenir una avaluació psicològica de la dona per comprendre millor la situació familiar.

Segons Le Parisien, una de les filles de la parella va denunciar a mitjans d'abril haver sigut víctima d'agressions sexuals per part del seu pare quan tenia entre 9 i 15 anys. Acusacions que l'entorn del xeic qatarià desmenteix però que han portat la Fiscalia de París a obrir una investigació per agressió sexual agreujada, a càrrec de la brigada de policia de protecció de menors.

"La meva clienta es va veure devastada per aquesta decisió. Crec que, sobretot, ha mort de pena", assegura al diari parisenc la seva advocada, Sabrina Boesch, que es troba a Espanya amb les dues filles grans de la dona, que van haver d'identificar-la aquest dilluns. El pare, de 73 anys, no els dirigeix la paraula i només els cobreix les despeses d'"hotels modestos o allotjaments de curta durada", mentre que la petita de les germanes, de 15 anys, viu a casa seva, un palau de 5.000 metres quadrats a l'avinguda Montaigne de París, "aïllada del món i en situació d'abandó escolar", segons el diari.

Kasia Gallanio amb el cantant Juan Peña
stats