Internacional 11/08/2018

Més de 400 ferits en una manifestació contra el govern a Bucarest

El president de Romania denuncia que l'actuació de la policia va ser "desproporcionada"

Efe
1 min
Els agents de policia agafen de forma violenta un dels manifestants, ahir a Bucarest.

BucarestUnes 440 persones han resultat ferides en una manifestació multitudinària contra el govern a la capital de Romania, Bucarest. La protesta va tenir lloc divendres, però els serveis d'urgència han donat a conèixer la xifra del gran nombre de ferits aquest dissabte. Almenys 65 ferits han sigut hospitalitzats, entre ells onze agents de les forces de seguretat.

Unes 110.000 persones van participar en la manifestació a la plaça de la Victòria per protestar contra la corrupció, segons han informat els mitjans locals. Els manifestants van intentar trencar el cordó policial que protegia la seu del govern, i aleshores les forces de seguretat van actuar amb total violència. Els agents van utilitzar canons d'aigua contra els manifestants, i també els van llançar gasos lacrimògens.

Els policies van utilitzar canons d'aigua contra els manifestants.

El mateix president del país, Klaus Johannis, ha criticat "la brutal actuació" de la policia i l'ha qualificada de "desproporcionada". Així mateix, ha exigit una explicació a la ministra de l'Interior, Carmen Dan.

Les autoritats policials han justificat la seva intervenció en una roda de premsa, argumentant que els agents es van defensar quan van ser atacats.

Els manifestants reclamen la dimissió de la primera ministra socialdemòcrata, Viorica Dancila, i del president del Parlament, Liviu Dragnea. A Romania governa un executiu de coalició, liderat pels socialdemòcrates, que ha impulsat diverses mesures molt polèmiques que qüestionen la voluntat de les autoritats de lluitar contra la corrupció.

Per exemple, el govern ha destituït aquest any la fiscal en cap d'anticorrupció, i el Parlament va aprovar al juliol despenalitzar parcialment l'abús de poder.

stats