Internacional 14/04/2022

Més de 160 soldats ucraïnesos que defensaven Txernòbil han estat capturats per Rússia

Segons Kíiv, alguns dels presoners són a Bielorússia i altres a Rússia

ARA Balears
1 min
Guerra a Ucraïna

PalmaEl ministeri de l'Interior ucraïnès ha revelat que 169 membres de la Guàrdia Nacional van ser fets presoners per l'exèrcit rus en la batalla per la planta nuclear de Txernòbil, que va patir el terrible accident nuclear de 1986.

Segons Kíiv, alguns dels presoners són a Bielorússia i altres a Rússia. "Hem estat al lloc on els van tenir capturats: es tracta d'una masmorra sense llum on no es podien comunicar amb ningú. Se'ls van endur i no sabem quin ha estat el seu destí". El ministeri diu que hi ha negociacions per intercanviar-los amb presoners de guerra russos, però que probablement aquestes no donaran resultats "fins que s'acabi la fase d'hostilitats".

Rússia diu que investiga tortures de soldats russos a mans de les forces ucraïneses

Per altra banda, el Comitè d'Investigació de Rússia ha anunciat aquest dijous que ha posat en marxa un cas penal sobre la suposada tortura de soldats russos per part dels militars ucraïnesos. En concret, va mencionar soldats russos capturats per les forces ucraïneses a les localitats de Zaporíjia i Mikolaiv, al sud del país, que estarien detinguts il·legalment pel servei de seguretat d'Ucraïna.

"Els soldats russos han estat sotmesos a violència física i tortura per obligar-los a fer confessions falses sobre les condicions reals de la seva detenció il·legal a les instal·lacions del Servei de Seguretat d'Ucraïna, així com de l'operació militar especial (de Rússia)", ha dit el comitè en un comunicat, segons Reuters.

stats