Monarquia britànica
Internacional 01/09/2022

Meghan Markle compara el seu casament amb l'alliberament de Mandela

El net de Nelson Mandela carrega durament contra les paraules de la duquessa de Sussex

2 min
Meghan Markle en un acte oficial

BarcelonaL'última entrevista que ha concedit Meghan Markle ha aixecat polseguera. En una conversa recollida per la revista The Cut, la duquessa de Sussex ha fet gala de l'entusiasme que va despertar el seu casament amb el príncep Enric a Sud-àfrica. "Un actor em va dir que quan vaig passar a formar part de la família reial britànica els sud-africans van sortir al carrer a celebrar-ho de la mateixa manera que quan Mandela va ser alliberat de la presó", ha dit Markle. Aquestes declaracions no han agradat gens a la família de Nelson Mandela, que ha criticat durament les paraules de la duquessa.

En declaracions al Daily Mail, el net de Nelson Mandela, Zwelivelile Mandela, ha carregat contra el símil fet per Markle. "Mai s'hauria de comparar el casament d'algú amb un esdeveniment històric de tanta rellevància com el final de 350 anys de colonialisme i de 60 anys d'un apartheid brutal. No es poden igualar com si fossin el mateix", ha afirmat Mandela, que és diputat del congrés sud-africà. En la mateixa entrevista, el net de Nelson Mandela ha animat Markle a seguir els passos del seu avi i ha reivindicat la lluita pacifista i la igualtat. "Cada dia surt algú dient que vol ser Nelson Mandela, o comparant-se amb ell o intentant imitar-lo. Abans de fer tot això, la gent hauria de descobrir amb profunditat tota la feina que va fer per convertir-se en un activista i un referent al llarg de la seva vida", ha subratllat Zwelivelile Mandela.

La distància entre Enric i Carles

Més enllà d'aquesta comparació desafortunada, l'entrevista de Markle a The Cut també ha posat encara més distància entre ella i la família reial britànica. La duquessa explica que la relació entre el príncep Enric i el seu pare, el príncep Carles, està molt deteriorada arran del seu matrimoni, de les acusacions que ells van fer de racisme contra la casa reial britànica i del tractament que va fer-ne la premsa del cor. "L'Enric em va dir que havia perdut el seu pare durant tot aquell procés", afirma la duquessa. Ella també té una relació complicada amb el seu pare, tot i que admet que "no és el mateix" que el que ha viscut el seu marit.

Markle diu que amb el temps ha guanyat tranquil·litat i que ja té molt assumit que la seva vida serà diferent des que ella i Enric van decidir trencar amb la Corona britànica. Ara es pren les coses amb més calma, assegura, i fins i tot es planteja tornar a Instagram. La relació de Markle amb les xarxes socials era tumultuosa perquè la duquessa no tolerava els protocols de la casa reial. "No entenc per què abans de publicar una foto del meu fill ells la distribueixen a la premsa que cobreix les notícies de la família reial. Digue'm quin sentit té aquest joc i aleshores hi jugaré", diu la duquessa. Ara que s'ha alliberat d'aquestes constriccions, reprendrà la presència a les xarxes coincidint també amb l'estrena del seu nou podcast, titulat Archetypes.

stats