Internacional 06/05/2021

Meghan Markle, acusada de plagi per un conte que encara no ha publicat

Alguns usuaris han evidenciat similituds entre el conte firmat per la duquessa de Sussex i un de la britànica Corrinne Averiss

2 min
La germana de Markle publicarà un llibre

BarcelonaMeghan Markle torna a estar al centre de la polèmica. Només uns dies després d'anunciar que al juny debutaria en la literatura infantil, Twitter s'ha omplert de crítiques a l'exactriu i ara escriptora nord-americana. Molts usuaris s'han dedicat a evidenciar algunes similituds entre el conte de Markle, anomenat The bench, i un de l'autora britànica Corrinne Averiss, publicat el 2018 i anomenat The boy on the bench. Més enllà del títol, alguns usuaris també han assenyalat el contingut, ja que tant l'un com l'altre parlen de la relació d'un pare amb el seu fill. La portada, on apareix un banc sota un arbre en els dos casos, també ha estat motiu de comentari de molts usuaris, que han posat en dubte l'autoria creativa de Markle.

'The bench', el llibre firmat per Meghan Markle.

Enmig de tant d'enrenou, ha sigut l'autora del primer llibre qui s'ha acabat pronunciant. Des del seu punt de vista, no hi ha hagut plagi per part de la duquessa, que, a pesar d'haver abandonat la família reial britànica, firma el llibre com a tal i no només amb el seu nom. "Si es llegeix la descripció i l'extracte publicat del nou llibre de la duquessa, es veu que no és la mateixa història ni el mateix tema. No hi veig cap similitud, a part de l'ús d'un banc, cosa que passa en tantes històries", ha dit Averiss.

El llibre 'The boy on the bench', del 2018.

No és la primera vegada que Markle és acusada de plagi. El juliol del 2020 també la van acusar de plagiar un discurs de Steve Jobs a la trobada Girl Up. L'exactriu va aparèixer des de casa seva animant les dones a ser partícips dels canvis de la societat i impulsar-los. Molts internautes el van trobar molt similar al que el fundador d'Apple va fer el 2005 a la Universitat de Stanford. Actualment, Markle és al centre de moltes polèmiques, ja que, sobretot al Regne Unit, hi ha un clima molt polaritzat al voltant d'ella. Més encara després de l'entrevista que al costat del seu marit, Enric de Sussex, va concedir a Oprah Winfrey.

stats