Internacional 09/06/2021

Matthew McConaughey repassa els moments més complicats i les anècdotes més boges a la seva biografia

Aborda des del seu consum de drogues fins als abusos que va patir amb 18 anys

2 min
Matthew McConaughey superaria  el governador de Texas en intenció de vot

BarcelonaL'actor nord-americà Matthew McConaughey fa unes confessions sorprenents a la seva biografia, Greenlights, titulada així perquè es tracta d'una obra sobre com es poden "obtenir més llums verdes de la vida", segons explica en aquestes pàgines. El llibre arriba avui a les llibreries de casa nostra després d'haver-se convertit en un èxit editorial als Estats Units, el país d'origen de l'actor, nascut a Texas fa 51 anys. Segons McConaughey, no és una "biografia tradicional", sinó un "manual d'estratègia" basat en les "aventures" de la seva vida "significatives, reveladores i divertides".

Entre altres històries, explica que als 15 anys li van fer "xantatge" perquè tingués relacions sexuals. "Estava segur que aniria a l'infern per haver tingut sexe abans del matrimoni. Avui simplement estic segur que espero que no sigui el cas", afegeix irònic. De la seva joventut també recorda quan va consumir peiot a Mèxic en una gàbia amb un puma. Després d'aquella bogeria diu que un veterinari li va haver de posar 78 punts al front. També lamenta que un home va abusar d'ell quan tenia divuit anys i estava "inconscient a la part de darrere d'una furgoneta".

Matthew Mcconaughey

A aquesta llista de vivències n'afegeix d'altres, com ara que un cop es va posar a tocar els bongos despullat a casa seva a les 2.30 h de la matinada fins que la policia va irrompre al domicili i el va arrestar. De la seva mare n'explica que portava fans a casa seva perquè veiessin l'habitació on va perdre la virginitat. En conjunt es tracta d'un relat molt sincer en el qual treu conclusions positives, perquè reconeix que sempre s'ha acabat sortint amb la seva. "Tinc moltes proves que el món està conspirant per fer-me feliç", diu al llibre.

En unes pàgines plenes de fotografies personals i íntimes, McConaughey aboca també tots els pensaments i les reflexions que ha anat anotant des que va aprendre a escriure en el petit diari que sempre porta a sobre. "Fa dos anys vaig reunir el coratge d'ajuntar tots aquells diaris i aïllar-me per treballar-hi i veure què en treia. I vaig tornar amb això, un llibre. Aquest llibre ha sigut la meva obsessió durant els últims dos anys. Aquí és on he estat. Ha sigut la meva única obsessió pel que fa a la feina. És l'extensió permanent més veritable que he tret o creat de mi mateix", afirma.

L'actor en diferents etapes de la seva vida
stats