Internacional 04/08/2021

Lliguen un passatger al seu seient després que agredís i grapegés diverses hostesses als EUA

L'Associació Federal d'Aviació diu que ha registrat més de 3.000 denúncies d'incidents similars des de principis del 2021

ARA
2 min
Imatge d'un dels vídeos virals de l'incident amb un passatger ebri en un vol de Filadèlfia a Miami.

BarcelonaUn jove de 22 anys que viatjava, presumptament borratxo, en un vol d'aquest cap de setmana de Filadèlfia a Miami, va agredir tres auxiliars de vol, inclòs un cop de puny a un d'ells, i va grapejar els pits d'una hostessa, fins que, finalment, un membre de la tripulació el va lligar al seu seient amb cinta aïllant. Una part de l'incident va ser gravada per altres passatgers, en un vídeo que s'ha fet viral i que ha portat els responsables de l'aerolínia, Frontier Airlines, a anunciar que suspendrien de volar els assistents d'aquell avió mentre investiguen l'incident, una decisió que ha generat molta polèmica i les crítiques del principal sindicat d'assistents de vol del país, que assegura que aquest tipus d'incidents són els que els treballadors de les línies aèries han de suportar des que s'han aixecat les restriccions de vol pel covid-19.

"Soc blanc. Ho sento, no puc canviar-ho!", cridava el jove ebri, mentre estava lligat ja al seient. Ha estat identificat com a Maxwell Berry, de 22 anys, de Norwalk, Ohio, i també va insultar a crits diversos passatgers i la tripulació. Els va cridar que els seus pares valien "dos milions de maleïts dòlars". Tot va arrencar quan el noi va demanar la seva tercera beguda alcohòlica i va refregar el got buit a una de les assistents de vol, que li cridava: "No em toquis!" En un moment donat, Berry va sortir del lavabo de l'avió sense samarreta després d'haver vessat la beguda, i una hostessa li va dir que s'havia de vestir i el va ajudar a buscar una samarreta al seu equipatge, mentre ell es passejava per l'aparell durant 15 minuts. Va ser en aquella estona que va grapejar els pits a una altra hostessa i després va posar els braços sobre les dues assistents de vol per tornar a intentar grapejar-los els pits, segons consta a la denúncia policial.

Finalment, un membre de la tripulació el lliga amb cinta aïllant al seient, però ell segueix cridant insults fins que el mateix home ve i li tapa la boca amb un altre tros de cinta, enmig dels aplaudiments de la resta de passatgers. El jove va ser detingut després del vol i traslladat diumenge al Departament de Correccions i Rehabilitació de Miami-Dade, però va ser posat en llibertat aquell mateix dia, amb càrrecs. Arran de l'incident, l'Administració Federal d'Aviació dels Estats Units ha explicat que des de principis del 2021 s'han registrat fins a 3.700 denúncies d'incidents similars.

stats