Internacional 31/07/2017

L'Estat Islàmic ataca l'ambaixada de l'Iraq a Kabul

Han mort els quatre atacants i, segons el govern iraquià, també dos guàrdies afganesos

Agències
2 min
Un policia afganès al centre de Kabul, on l'Estat Islàmic hauria atacat l'ambaixada iraquiana

KabulL'ambaixada de l'Iraq a la capital afganesa, Kabul, ha patit un atac terrorista aquest dilluns. L'Estat Islàmic, a través de dos comunicats difosos per l'agència Amaq a internet, ha reivindicat l'acció en què haurien mort els quatre atacants, tots membres del mateix grup jihadista.

L'explosió a l'ambaixada de l'Iraq a Kabul hauria aixecat un núvol de fum

El personal de la institució diplomàtica hauria resultat il·lès, tal com ha anunciat el ministeri de l'Interior de l'Afganistan, i només dos membres de les forces especials afganeses haurien quedat lleument ferits, segons ha especificat Sayed Basir, de la mateixa unitat. Tot i així, les versions es contradiuen i el govern iraquià ha informat de la mort de dos guàrdies afganesos, però ha assegurat que el seu personal no ha sortit perjudicat.

Segons el relat del ministeri de l'Interior de l'Afganistan, un terrorista suïcida hauria detonat els explosius que portava a sobre per obrir pas als seus tres companys cap a l'interior de l'edifici. Un cop a dins, s'hauria produït un tiroteig entre els tres terroristes i les forces de seguretat que s'hauria allargat durant hores.

De totes maneres, com ha informat el portaveu del ministeri de l'Interior afganès, Najib Danish, els empleats haurien sigut evacuats ràpidament a un lloc "secret i segur". En el moment de l'atac, dins de l'ambaixada, situada en un barri cèntric i de negocis de la capital afganesa, hi havia l'ambaixador de l'Iraq a l'Afganistan i també el seu número dos.

L'atemptat s'explicaria perquè l'ambaixada iraquiana va convocar, el 13 de juliol, una roda de premsa per celebrar, juntament amb els mitjans de comunicació de Kabul, la victòria de l'Iraq sobre l'Estat Islàmic a la ciutat de Mossul.

La capital afganesa ja ha patit diversos atacs els últims mesos. L'últim va ser fa tan sols una setmana, quan els talibans van fer explotar un vehicle contra funcionaris del govern, una acció que va deixar 31 morts i 40 ferits.

stats