Internacional 19/09/2012

El multimilionari francès Hugues Taittinger obté la nacionalitat belga per evitar pagar més impostos

Es tracta del segon empresari gal que abandona el país des que Hollande va comunicar la decisió d'incrementar durant dos anys la fiscalitat a les grans fortunes

Efe
2 min
Portada de 'Libération' 10 de setembre de 2012

Brussel·lesL'empresari francès i hereu de la cèlebre casa de xampany amb el mateix nom, Hugues Taittinger, ha obtingut la nacionalitat belga, dies després que el propietari del grup de luxe LVMH a França, Berard Arnault, decidís fer-se belga, segons informa aquest dimecres el diari 'Sudinfo' en la seva edició digital.

Taittinger és el segon empresari francès de qui se sap que ha optat per canviar de nacionalitat, després que el president gal, François Hollande, comuniqués la decisió d'incrementar durant dos anys la fiscalitat sobre les grans fortunes amb ingressos anuals superiors a un milió d'euros.

El diari belga 'Sudinfo.be' publica aquest dimecres que Tittinger porta residint des de fa una dècada al municipi d'Uccle, al sud de Brussel·les, però que es desconeix si ha renunciat a la nacionalitat francesa o si, en canvi, ha obtingut la doble nacionalitat.

El 1990, l'hereu de la coneguda marca de xampany francès es va veure obligat a vendre les seves accions en un grup familiar per pagar els seus impostos.

Seguint l'estratègia d'Arnault

Fa deu dies es va saber que el president del grup d'empreses de luxe Luis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) i la fortuna més gran de França, Bernard Arnault, havia sol·licitat la nacionalitat belga.

Arnault, que és l'home més ric d'Europa, va assegurar llavors que seguirà sent resident fiscal francès, tot i tenir registrat un domicili en aquest mateix barri de Brussel·les d'Uccle des de l'any passat.

La residència en territori belga de nombrosos empresaris francesos ha suscitat també la protesta de diversos col·lectius de França per l'elevada imposició fiscal del país cap a les rendes del treball i la menor imposició sobre les grans fortunes.

stats