Un jove català mor en combat a Ucraïna

El voluntari va morir fa dies i el govern espanyol confirma que repatriarà el seu cos

ARA
2 min
Soldats ucraïnesos preparant-se per disparar a prop del front, a la regió de Donetsk.

BarcelonaUn jove català va morir fa uns dies combatent contra l'exèrcit rus i el govern espanyol repatriarà el seu cos, segons ha avançat l'Abc i han confirmat fonts diplomàtiques a l'ARA. A més, l'ambaixada espanyola a Kíiv també l'està ajudant en tots els tràmits burocràtics.El jove, de 26 anys, es deia Pau i que formava part del grup de dotze voluntaris d'arreu de l'Estat espanyol que el maig del 2022 es van enrolar a la Legió Estrangera de l'exèrcit d'Ucraïna, que lluita contra les tropes del règim de Vladímir Putin. El ministeri d'Exteriors està en contacte constant amb la família de la víctima i la va avisar immediatament.

Aquesta dotzena de voluntaris van viatjar a la frontera entre Polònia i Ucraïna tres mesos després de l'inici de la invasió russa, i des d'allà es van dirigir a un centre d'entrenament militar que es troba prop de la ciutat ucraïnesa de Lviv.

La majoria de combatents estrangers que s'enrolen a les tropes ucraïneses ingressen a la Legió Internacional d'Ucraïna, i mantenen posicions en les trinxeres o fan missions d'assalt. El salari, tot i que no està garantit, es troba entre els 2.000 i els 3.000 euros. La gran majoria d'aquests soldats són veterans de guerra o havien format part de forces armades de països occidentals i aliats d'Ucraïna contra l'imperialisme rus.

Des de l'inici de la guerra d'Ucraïna hi ha hagut un gran nombre de voluntaris estrangers que s'han allistat a l'exèrcit ucraïnès i que han volgut ajudar a fer front a la invasió de les tropes russes. En aquest sentit, el mateix president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, va fer una crida al principi del conflicte a tots els estrangers que tenien experiència militar perquè viatgessin fins al seu país i combatessin contra l'exèrcit rus juntament amb els soldats ucraïnesos.

stats