Jennifer Aniston critica la pressió social que ha patit durant dècades per no ser mare

L'actriu, de 52 anys, ha estat casada en dues ocasions i no té fills

2 min
Jennifer Aniston, a la sèrie

BarcelonaJennifer Aniston té 52 anys i durant les últimes dècades ha sigut notícia en una gran multitud d'ocasions perquè se li atribuïen embarassos que mai han acabat sent certs. Aquesta trista realitat és la que ha empès l'actriu a concedir una entrevista a The Hollywood Reporter en què ha abordat frontalment aquest tema i també la maternitat en general ubicada en el context de la fama global que ella té. L'actriu, que ha estat considerada embarassada fins en 12 ocasions pels mitjans de comunicació, troba "feridores" aquestes especulacions sobre la seva vida privada perquè no es plantegen que la dona de la qual parlen potser no té fills ni es queda embarassada perquè no pot. “Solia prendre-m'ho tot de manera molt personal", tant els rumors d'embaràs com les suposicions sobre si volia tenir fills o no, diu. "No tens ni idea del que em passa personalment, mèdicament… Puc tenir fills? No en saben res, sobre això... Ha sigut realment dolorós i desagradable”, afirma l'artista, coneguda per les seves pel·lícules i també per l'èxit de la sèrie Friends.

Aniston també destaca que realment no totes les dones del show business han estat tractades igual sobre aquest tema. “Dolly Parton no ha tingut fills, però algú l'hi retreu? No, ningú no ha intentat posar-la entre l'espasa i la paret”, diu. Sobre la pressió social, també en parla fixant-se en la bretxa de gènere. “Els homes es poden casar tantes vegades com vulguin, es poden casar amb dones d'entre 20 i 30 anys. A les dones no se'ls permet fer-ho. Els homes als 30, per cert, són molt diferents dels homes als 40 i als 50 anys. I fins i tot a finals dels 20, que és un món completament nou que estic descobrint”, afirma sense concretar més.

Aniston, que també és famosa per les relacions sentimentals que ha mantingut, reflexiona sobre com l'han tractat alguns mitjans de comunicació. “El que els tabloides i els mitjans de comunicació van fer amb la vida de les persones en aquell moment, ho està fent la gent ara a les xarxes socials. De fet, no he mirat un tabloide en molt de temps... Encara espero bessons? ¿Seré mare miraculosament als 52 anys?”, ironitza l'actriu, que va estar casada amb Brad Pitt entre el 2000 i el 2005 i amb Justin Theroux entre el 2015 i el 2017. De fet, en aquest tema va més enllà i se centra en aquesta situació d'escrutini públic: “[Actualment] És gairebé com si els mitjans haguessin lliurat l'espasa perquè qualsevol persona asseguda darrere d'una pantalla d'ordinador pugui ser un trol o intimidar la gent a les seccions de comentaris. No sé per què hi ha una vena tan cruel a la societat”.

Per acabar, també envia un missatge conciliador sobre la gent que segueix el món de l'espectacle: “La gent es projecta sobre tu, però la meva feina és dir-los: «Escolta, et mostraré del que soc capaç i tu decideixes si vols assabentar-te'n o no». Aleshores desapareixes tant com pots, et diverteixes, assumeixes aquestes coses rares, no t'importa, et diverteixes, recordes que tens un grup meravellós d'amics i la teva vida és una benedicció en la qual fas el millor que pots".

stats