Classisme
Internacional 27/09/2022

El germà del rei de Bèlgica lamenta la gran quantitat de "gent corrent" que hi havia al funeral d'Elisabet II

El príncep Llorenç ha assegurat que la reina "no ho hauria apreciat"

2 min
El príncep Llorenç deixa atònita Bèlgica posant-se a parlar pel mòbil en plena desfilada militar

BarcelonaEl príncep Llorenç, germà petit del rei Felip dels belgues, ha criticat la quantitat de "gent corrent" que ha assistit al funeral de la reina Elisabet II, cerimònia a la qual ell no ha assistit perquè assegura que no es va voler "imposar" malgrat estar emparentat en cinquè grau amb la difunta. "Hi havia tanta gent corrent, suposats funcionaris que es creuen importants i gent amb ambició desmesurada que han fet tot el possible per mostrar-se, que vaig preferir no imposar-me", ha dit al diari DH Les Sports+ el príncep Llorenç de Bèlgica, de 58 anys.

El germà del rei dels belgues, tradicionalment la figura més estrident de la família reial belga, es pregunta "quantes persones s'han imposat" per estar a la cerimònia. "Crec que la reina no ho hauria apreciat. Tot això és una vergonya [...]. Segurament jo tinc legitimitat per anar-hi, potser més que d'altres, però soc algú discret i no volia forçar-ho. El meu germà hi ha anat i me n'alegro per ell", ha afegit el príncep sobre les exèquies.

El germà petit del rei Felip dels belgues dona a entendre així que la comitiva belga no va comptar amb ell per participar en el funeral d'estat de la monarca anglesa. "Per anar-hi, hauria hagut de demanar una autorització al govern. Em sembla surrealista. Si vull anar a veure un cosí que és cap d'estat, també he de demanar una autorització. El mateix per anar a veure el meu cosí alemany a Luxemburg o la meva padrina, que viu a Lausana. He de demanar permís per anar a Suïssa. És una bogeria", critica el germà del monarca.

Llorenç de Bèlgica ha protagonitzat diverses polèmiques els últims anys, fins al punt que el seu pare, el rei Albert II, primer, i el seu germà, el rei Felip, després, van suspendre la seva agenda com a representant del país. El fill petit de la reina Paola va protagonitzar un escàndol al reunir-se amb el fill del llavors dictador libi Muammar al-Gaddafi el 2007 i el 2008, o al participar sense autorització en un acte a l'ambaixada de la Xina a Bèlgica el 2017, fet que li va costar una sanció financera de 47.000 euros sobre els més de 300.000 euros a què ascendia llavors la seva dotació per formar part de la família reial.

stats