Pandèmia
Internacional 11/05/2021

Els Estats Units aproven la vacuna de Pfizer per als adolescents de 12 a 15 anys

Biden assegura que "la llum al final del túnel s'ha tornat més clara"

Ara
2 min
Una infermera preparant una dosi de la vacuna de Pfizer

BarcelonaL'agència responsable d'autoritzar l'ús de medicaments als Estats Units (FDA) ha aprovat aquest nit l'autorització d'emergència per a l'ús de la vacuna de Pfizer-BioNTech en adolescents de 12 a 15 anys. És la primera vacuna de covid-19 a la qual es dona llum verda per ser administrada en aquesta franja d'edat. "La llum al final del túnel avui es torna una mica més clara", ha dit en un comunicat el president nord-americà, Joe Biden, que ha celebrat que l'avanç de la vacunació "fa caure els casos, les hospitalitzacions i les morts".

"És un pas significatiu en la lluita contra la pandèmia de covid-19", ha celebrat en un comunicat la comissionada interina de la FDA, Janet Woodcock, que ha afegit que la decisió apropa "el retorn a la normalitat i el final de la pandèmia". Aquesta vacuna ja estava autoritzada als Estats Units per a les persones de més de 16 anys.

Woodcock ha assegurat que els pares i tutors dels menors "poden estar tranquils" perquè l'agència ha fet una revisió "exhaustiva i rigorosa" de les dades disponibles sobre la vacuna. En aquesta revisió ha determinat que els "beneficis coneguts i potencials d'aquesta vacuna en persones de 12 anys o més superen els riscos coneguts i potencials, fet que dona suport a l'ús en aquesta població". La FDA ha avaluat diversos documents presentats per la companyia, com un assaig clínic en el qual van participar 2.260 nens i nenes de 12 a 15 anys, que va mostrar que l'eficàcia de la vacuna és del 100% i és ben tolerada pels pacients.

"Tenir una vacuna autoritzada per a una població més jove és un pas clau per seguir fent disminuir la immensa càrrega de salut pública causada per la pandèmia de covid-19", ha dit el director del Centre d'Avaluació Biològica de la FDA, Peter Marks.

Amb la inoculació de la vacuna a aquests menors s'obre la immunització de 17 milions de persones més als Estats Units, un 5% de la població. Això suposa que la campanya de vacunació podrà arribar aviat a un 85% dels nord-americans. Les persones de més de 18 anys tenen autoritzada l'aplicació de les vacunes de Moderna i de Johnson & Johnson (Janssen).

stats