Internacional 15/03/2014

Dos morts i 30 detinguts en un tiroteig a l'est d'Ucraïna

La tensió creix 24 hores abans que se celebri el referèndum a Crimea

Efe
1 min
ENTRENAMENT A MAIDAN AL GENER Una formació del grup ultra Sector de Dreta a la plaça de la Independència de Kíev el 25 de gener mentre  es preparaven per als enfrontaments amb les forces de seguretat. El paper de moviments d’extrema dreta va ser clau  en la caiguda del president Ianukóvitx i encara ara no abaixen la guàrdia.

KíevAlmenys dues persones van morir i una tercera, un policia, van resultar ferits la matinada d'aquest dissabte en un tiroteig al centre Khàrkiv, segons ha informat avui la fiscalia d'aquesta ciutat a l'est d'Ucraïna, de majoria russòfona. Ja hi ha 30 persones detingudes.

"Es tracta d'una provocació molt ben planejada", ha declarat el cap de l'administració regional de Khàrkiv, Ígor Baluta, a l'agència ucraïnesa Interfax-Ukraini.

El cap de l'administració del Khàriv ha explicat que el tiroteig es va produir després que un microbús buscat per la policia irrompés en una de les places on se celebrava un míting prorús i els seus ocupants llancessin petards contra els manifestants.

Baluta ha indicat que, segons els testimonis, aquest vehicle el duien uns homes emmascarats per atacar el passat dia 8 als participants en un míting prorús.

Els fets succeeixen un dia abans que se celebri el referèndum a Crimea per votar l'annexió a Rússia o la continuïtat dins d'Ucraïna, una votació que països com els EUA ja han avisat que no reconeixeran.

stats