Diversos membres de la família Gucci amenacen amb emprendre accions legals contra la pel·lícula 'House of Gucci'

Critiquen el film de Ridley Scott perquè els retrata com a «'hooligans'»

2 min
Adam Driver i Lady Gaga interpreten a Maurizio Gucci i Patrizia Reggiani a House of Gucci.

BarcelonaEls hereus d'Aldo Gucci, un dels dos germans que van gestar l'auge de la firma Gucci arreu del món, han amenaçat amb querellar-se contra la pel·lícula de Ridley Scott House of Gucci i acusar els responsables del film de retratar els membres de la família com a "hooligans". La pel·lícula es basa en un dels esdeveniments més destacats de la dècada de 1990 a Itàlia, l'assassinat de Maurizio Gucci (interpretat per Adam Driver), hereu de la casa de moda italiana al costat d'Aldo, a instàncies de la seva exdona, Patrizia Reggiani (Lady Gaga).

"La família Gucci es reserva el dret d'emprendre qualsevol iniciativa per protegir-ne el nom i la imatge, així com els dels seus familiars", diu una carta publicada per l'agència de notícies italiana ANSA i signada pels hereus d'Aldo Gucci (1905-1990), hereu al seu torn de la marca de luxe fundada per Guccio Gucci. La carta afirma que els hereus de Gucci es van sentir especialment dolguts per la descripció al seu parer victimista que el film fa de Patrizia Reggiani, "una dona condemnada per haver ordenat l'assassinat de Maurizio Gucci".

També van lamentar que Aldo Gucci i els seus familiars fossin retratats com a "hooligans, ignorants i insensibles al món que els envolta". House of Gucci està dirigida pel britànic Ridley Scott, de 83 anys, que ha signat algunes de les pel·lícules més emblemàtiques dels últims 40 anys, com Blade Runner, Alien, Gladiator i Thelma i Louise. La família Gucci no està vinculada a la marca de luxe des dels anys 1990, i ara és propietat del grup francès Kering, fundat pel multimilionari François Pinault.

Han criticat la pel·lícula tots els que hi estan representats. La protagonista dels fets va carregar contra Lady Gaga per haver fet el seu paper sense haver-s'hi posat en contacte. Tom Ford, que apareix al film interpretat quan era molt jove per l'actor Reeve Carney, ha dit als mitjans: "En molts moments vaig riure molt, però se suposava que això era el que havia de passar? Després de veure House of Gucci vaig estar molt trist durant uns quants dies, cosa que crec que passarà a tothom que va conèixer els protagonistes i els esdeveniments reals. Em va resultar difícil d'assimilar l'humor i el to camp a partir d'uns fets tan sagnants".

stats