Internacional 06/11/2017

Gairebé una trentena de morts en un tiroteig dins d'una església a Texas

Donald Trump parla d'un "problema mental" com a causa de la massacre i defensa l'ús de les armes

Ara
2 min
El tiroteig va produir-se a l'esglèsia baptista de Sutherland Springs

BarcelonaUn tiroteig en una església protestant a l'estat nord-americà de Texas va ocasionar almenys 27 víctimes mortals diumenge. L'atac va tenir lloc quan un home va entrar armat amb una pistola a l'església baptista de Sutherland Springs, a la petita localitat texana de Floresville, i va començar a disparar indiscriminadament contra els fidels. Al servei dominical hi assisteixen habitualment mig centenar de persones.

Fonts policials van explicar a la televisió local KSAT12 que el pistoler va morir, però no van especificar per quina causa. Els agents van limitar-se a dir que no hi havia cap "amenaça activa" a l'àrea i que un veí havia disparat contra l'agressor. Segons la cadena CBS hi hauria almenys una vintena de ferits. Familiars i coneguts de les víctimes van traslladar-se fins a les portes de l'església per esperar notícies dels agents i dels equips mèdics que s'hi van desplaçar.

El president Donald Trump, de visita al Japó, va utilitzar Twitter per lamentar l'incident i va explicar que tant l'FBI com les forces de l'ordre estaven investigant a l'escena de la tragèdia.

"Problemes mentals" i no "una situació d'armes", segons Trump

Els motius de l'atac i la identitat de l'agressor encara no han sigut donats a conèixer oficialment, però el president dels Estats Units n'ha donat algunes dades. Donald Trump ha assegurat aquest dilluns que la massacre era deguda a un "problema de salut mental" de l'atacant i que no era "una situació d'armes".

En ser preguntat a Tòquio sobre les polítiques que podria recolzar en resposta al tiroteig, Trump ha dit que, segons informes preliminars, el pistoler era "un individu molt trastornat, [amb] molts problemes" i va desvincular la massacre de la política d'armes dels EUA. "Tenim molts problemes de salut mental al nostre país, com els tenen altres països, però aquesta no és una situació d'armes", ha dit el president. I ha afegit: "Afortunadament, algú més tenia una arma que disparava en la direcció contrària".

stats