Internacional 01/04/2017

Un mort durant els disturbis al Paraguai contra la reelecció del president

Després de votar una esmena al Senat per poder permetre un segon mandat del president, un grup de joves ha assaltat violentament l'edifici del Congrés

Efe
2 min
Estudiants de medicina atenen els ferits a les portes del Congrés de Paraguai

Asunción (Paraguai)Tarda i nit de disturbis molt greus a Asunción, la capital del Paraguai, que ja s'ha cobrat la vida d'un manifestant. El president del Partit Liberal Radical Autèntic (PLRA), Efraín Alegre, ha informat que un jove ha mort després de rebre trets de la policia a la seu del seu partit a Asunción, on va acudir durant els disturbis després de les protestes contra la reelecció del president del país, Horacio Cartes.

Joves protestant al carrer

Alegre ha explicat que la policia ha irromput "de forma bàrbara" al local del partit, al centre d'Asunción, i ha disparat contra els manifestants que hi havia a dins, alguns dels quals han resultat ferits de gravetat.

Joves fent selfies al carrer enmig dels avalots

Els incidents van començar després que 25 senadors votessin a favor del projecte d'esmena constitucional per habilitar la reelecció del president del país, sense la presència de la resta de legisladors ni del president del Senat, Roberto Acevedo.

Gent atacant el congrés del Paraguai

Les protestes més violentes van començar aquest divendres a la tarda a la plaça d'Armes, al costat del Congrés paraguaià, que va ser assaltat pels manifestants. Els bombers van sufocar l'incendi al Congrés, en el qual s'observen nombrosos danys materials.

Un home s'atura davant un cotxe blindat de al policia del Paraguai

La Constitució paraguaiana prohibeix la reelecció presidencial

El Partit Liberal, el més gran de l'oposició, i altres forces opositores al·leguen que l'esmena és anticonstitucional com a mitjà per facultar un segon mandat presidencial.

stats