PANDÈMIA
Internacional 25/08/2020

Seül tanca tots els col·legis fins a l'11 de setembre per l'increment de contagis

Aquesta mesura arriba després que 150 estudiants i 43 professors s'hagin infectat

Ara
2 min
Accés a un centre escolar a la regió de Seül

BarcelonaLes escoles de la capital de Corea del Sud, Seül, i la seva àrea metropolitana tornaran a fer només classes telemàtiques des d'aquest dimecres a causa de l'increment de casos de coronavirus al país i especialment en aquesta zona. El ministeri d'Educació i els departaments d'Educació regionals implicats han anunciat aquest dimarts que, almenys fins a l'11 de setembre, totes les escoles bressol i col·legis de les ciutats de Seül i Inchon i de la província de Gyeonggi hauran de fer classe a distància. Només els alumnes de l'últim curs de batxillerat n'han quedat exempts i podran anar a les aules amb el vigent sistema rotatori de limitació d'aforament, ja que aquests estudiants han de preparar-se per als exàmens d'accés a la universitat.

Des del maig que els centres educatius sud-coreans apliquen un sistema segons el qual només un terç (dos terços per als cursos de batxillerat) dels estudiants de cada classe hi poden assistir simultàniament de manera presencial. Els altres dos terços d'alumnes segueixen l'educació de manera telemàtica i els torns entre grups es van intercanviant al llarg de la setmana. Ara, després del progressiu augment de casos a l'agost, s'ha dictaminat que fins i tot els centres de batxillerat han de mantenir aquesta restricció: o sigui que només un terç dels estudiants poden assistir a l'aula de manera presencial.

150 estudiants contagiats

Les mesures dictaminades aquest dimarts arriben després que 150 estudiants i 43 professors hagin donat positiu per covid-19 en els últims 14 dies a la regió de Seül. En total, aquest dimarts Corea del Sud ha reportat 280 contagis corresponents a dilluns, dels quals 267 són infeccions locals i 92 corresponen a Seül, Inchon i Gyeonggi.

Entre els principals nous brots destaca el de l'Església de l'Amor Màxim, una congregació presbiteriana ultraconsevadora del nord de Seül, que des de fa dies és el segon principal focus que ha encarat el país i suma ja almenys 875 contagis. Molts fidels d'aquesta església van participar en un seguit de manifestacions el 15 d'agost a Seül, les quals també s'han convertit en un altre focus que supera els 170 contagis.

En total, el país acumula 17.945 contagis i 310 morts des de l'inici de la pandèmia, fet que suposa una taxa de letalitat de l'1,7% (a Espanya, segons les últimes dades del ministeri de Sanitat, la letalitat del coronavirus és del 7%). Corea del Sud és dels països que millor han controlat la pandèmia gràcies al seu exhaustiu sistema de rastreig de contactes.

stats