Publicitat
Publicitat

Primer casament homosexual d'un capellà anglicà

La seva Església estudia aplicar-li accions disciplinàries

El sacerdot Jeremy Pemberton, de 58 anys, podria enfrontar-se a accions disciplinàries de l'Església anglicana després de convertir-se en el primer religiós d'aquest credo que es casa amb un home, segons publica la premsa britànica.

Pemberton, divorciat i amb cinc fills, és el primer capellà que protagonitza un matrimoni homosexual al Regne Unit i ja es va mostrar partidari el 2012 que, si l'Església anglicana no permetia els casaments gais, els membres d'altres congregacions poguessin casar homosexuals en altres llocs.

Després de l'enllaç amb un home de 51 anys, que es va celebrar dissabte en un hotel, el sacerdot va agrair al seu compte de Twitter el suport i els bons desitjos que havia rebut i va publicar una foto en què apareixia amb la seva parella, rumb a la seva lluna de mel.

"Estimo aquest home i vull casar-m'hi, això és el que vull. És el mateix que qualsevol que vulgui casar-se", va afirmar Pemberton en declaracions al diari 'Daily Mail' després de la cerimònia.

El clergue pertany a la diòcesi de Lincoln però és capellà d'un centre sanitari, és a dir, està emparat pel Sistema Nacional de Salut del Regne Unit (NHS, en les seves sigles en anglès) i, segons relata 'The Guardian', l'arquebisbe de la seva diòcesi, el reverend Christopher Lowson, no podria acomiadar-lo encara que volgués.

Església anglicana estudia si hi haurà represàlies

L'arquebisbe reconeix que el clergue li havia escrit una missiva en la qual li explicava les seves intencions i que posteriorment es van reunir i li va explicar les normes de l'arquebisbat.

"L'Església anglicana iniciarà aviat converses per decidir quina resposta dóna als matrimonis del mateix sexe. Jo m'he compromès a participar en aquest procés amb un esperit d'honestedat i integritat, amb l'objectiu de distingir l'esperit de Déu del treball a l'església i d'entendre la naturalesa del matrimoni en el futur", va afirmar Lowson en declaracions recollides per 'The Guardian'.

L'arquebisbe de Canterbury, Justin Welby, i el de York, John Sentamu, havien advertit amb anterioritat en diverses ocasions que la introducció de matrimonis del mateix sexe al Regne Unit tindria conseqüències en la disciplina de l'Església anglicana.

Els primers matrimonis homosexuals a Anglaterra i Gal·les es van celebrar al març, afavorits pel primer ministre britànic, el conservador David Cameron, que es va enfrontar a les crítiques dins del seu partit i de l'oposició, i els enllaços gais a Escòcia s'implantaran també aquest any.

En aprovar la llei del matrimoni homosexual al Regne Unit el desembre del 2012, el Govern britànic va declarar il·legal que l'Església anglicana oficiés casaments entre persones del mateix sexe, a causa de la forta oposició que van presentar l'Església d'Anglaterra i la de Gal·les.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF