Música
Internacional 27/07/2022

Aquesta és l'artista catalana que Barack Obama ha inclòs en la seva 'playlist' d'estiu

L'expresident nord-americà comparteix cada any la seva llista musical per passar les vacances

2 min
Barack Obama

BarcelonaL'expresident dels Estats Units Barack Obama ha publicat la llista de recomanacions de cançons per a aquest estiu, entre les quals ha inclòs Saoko, de la cantant catalana Rosalía. Saoko és una de les 44 cançons triades per Obama per amenitzar el seu estiu, juntament amb Break my soul, de Beyoncé; Vibe out, de Tems; Blue in green, de Miles Davis; Last last, de Burna Boy, i Save me, d'Aretha Franklin, entre d'altres. "Cada any m'entusiasma compartir la meva llista d'estiu perquè aprenc sobre molts nous artistes amb les vostres respostes. És un exemple de com la música ens pot unir", ha escrit l'exmandatari a les seves xarxes socials.

Obama també ha inclòs a la seva playlist estiuenca altres temes molt actuals. Per exemple, Music for a sushi restaurant, de Harry Styles, o Ojitos lindos, de Bad Bunny i Bomba Estéreo. Tampoc es queden enrere la cançó Finesse, de Pheelz & Bnxn [ft. Buju], ni Apple tree blues, de la banda de folk americà Caamp.

El passat 6 de juliol Rosalía va iniciar a Almeria el que la mateixa artista catalana va definir com el seu "tour més maco". És a dir, la gira mundial del seu tercer i més recent disc d'estudi, Motomami, considerat ja per la crítica especialitzada un dels millors de l'any. El recinte firal d'aquesta capital andalusa va acollir l'estrena del seu nou espectacle, en què van sonar cançons com La combi Versace o Saoko entre quatre grans pantalles. El xou va continuar després la seva marxa per 9 ciutats més d'Espanya com Sevilla, València i Barcelona, on va aconseguir una enorme acceptació del públic.

Convertida en una figura de transcendència mundial, la gira de la catalana viatjarà fora de les fronteres espanyoles i es podrà veure també a l'altra banda de l'Atlàntic: a Mèxic, el Brasil, l'Argentina, Xile, Colòmbia, la República Dominicana, Puerto Rico i el Canadà. Als EUA recorrerà una desena de ciutats, amb doble recital al Radio City Music Hall de Nova York i al YouTube Theater de Los Angeles, abans de tornar a Europa, on està previst que actuï a Portugal, Itàlia, Alemanya, els Països Baixos, Bèlgica i el Regne Unit fins a tancar el recorregut a París, el 18 de desembre.

stats